”Är travsportens största självmål”

Foto: Kanal 75
TRAV

Almedalsveckan på Visby och samtidigt avgörs V4-loppen på öns travbana.

Då menar experten Anders Lindqvist att banan borde ha tagit tillvara på möjligheten att locka publik till banan.

– Visbytravet har gjort travsportens största självmål, säger han.

Just nu pågår Almedalsveckan på Gotland med politiker och en hel del media på plats för att bevaka. Just den här veckan har även Visbytravet V4-tävlingarna. Ett perfekt tillfälle att locka politikerna till banan, något som experten Anders Lindqvist tycker att banan har misslyckats med.

– Jag är arg på Visbytravet. De har gjort travsportens största självmål. Det är Almedalsveckan på Gotland och Visby har lunchtävlingar. De borde kunna göra något med politikerna, att de får komma dit och köra lopp och varje travlopp kunde vara uppkallat efter partierna. Politikerna vill nog inte bara lyssna på tal.

– Politikerna är mediekåta och ställer upp på vad som helst. De skulle ha kunnat åka till travbanan och fått synas i travsändningen. Det här är en otrolig miss av banan att inte ta tillvara på det här. Vad jag förstår har de ingenting, utan vanliga lunchlopp. Det är inte så som jag skulle ha gjort det, säger han.

”Lockat publik”

Lindqvist har ringt runt till några av tränarna på ön för att höra sig för.

– Tränarna tycket att det är dåligt, men de kan inte bara skylla på ifrån sig, alla borde ha tänkt på det här. Det hade lockat publik till travbanan. Almedals-veckan lockar en enorm publik och det är aldrig så mycket media på Gotland som nu. Det här är klantigt gjort.

Svanstedt och miljöpartiet

Han hade velat sett kuskarna och politikerna i ett lopp med dubbelsulky.

– De hade kunnat haft Reinfeldt och Erik Adielsson i blåa dressar, Åke Svanstedt i grön dress med miljöpartiet och Hans Owe Sundberg i röd dress med Håkan Juholt.

Lunch på travbanan

Sportchefen Peter Enström tar kritiken med ro och menar att de visst har satsat under Almedalsveckan.

– Igår var vi ut och hämtade politikerna på flygplatsen med häst och vagn. Vi körde dem in till stan från flygplatsen. Benno Eliasson och Remy Nilson från ATG var med och de fick en pratstund med politikerna.  I dag har vi två bussar med folk från Almedalsveckan som kommer hit och ser några lopp och äter lunch. De från ATG och några politiker kommer att äta lunch tillsammans.

”Har inte tid”

Dessutom är det svårt att få politikerna att köra dubbelsulky.

– Politikerna har inte tid att köra dubbelsulky, de vill gå på sina seminarier. Det fungerar att de kan komma hit en timma och äta lunch. Anders Lindqvist får tycka vad han vill, säger Peter Enström.