Rakas uppvisning – vann överlägset

Elitloppstrean vann på 1.11,5 – utklassade motståndarna

Foto: ALN
TRAV

Rakas hade stor uppvisning i Bollnäs.

Elitloppstrean var ensam på plan och vann överlägset på tiden 1.11,5 över medeldistans.

– Det var häftigt att köra idag. Kul att han får visa vilken kanon han är, sa Per Lennartsson.

Snabbloppet i Bollnäs bjöd på en rivig fartfest. Lord Capar och D.J.Seabrook duellerade om ledningen och ingen av kuskarna Daniel Olsson eller Robert Bergh ville ge sig. D.J.Seabrook kom med en rejäl tryckare efter femhundra meter och fortsatte att pressa en bra bit. Första varvet öppnades i elitloppstempo, 1.10,4. Perfekt med bakom tassade Rakas som Per Lennartsson serverat en resa i andra par utvändigt. Han blev utan rygg när D.J.Seabrook gick ner på innerspår dryga varvet kvar. Ut på sista bortre långsidan slog Rakas klorna i ledande Lord Capar. Men Rakas nöjde sig inte med det. Han fullkomligt flög ifrån konkurrenterna och lämnade dem med många längder i sista sväng. Världsstjärnan såg smällfin ut när han drog undan till en överlägsen seger med full fart över mål. Imponerande minst sagt och segertiden blev 1.11,5 över distansen 2140 meter med bilstart.

– Det var väl konkurrenterna som bäddade lite för att det skulle bli en sådan här tid, sa Per Lennartsson.

– Vi fick ett fint lopp och det kördes i ett tempo som bara världshästar klarar av. Han älskar den här typen av bana som är hård och han blev piggare och piggare ju längre loppet gick. Det var häftigt att köra idag, fortsatte Lennartsson.

"Sprattlar runt i träning och värmning"

Rakas var trea i årets Elitlopp då han satt fast i finalen med vinnarkrafter.

– Det är många som har tvekat på honom och det är kul att han får visa nu vilken kanon han är.

– Det är en liten och oansenlig häst på alla sätt och vis. Han sprattlar runt i både träning och värmning och jag värmer honom inte längre för annars kanske jag får en massa konstiga vibbar i huvudet. Linda som värmer säger att han är bra och då går vi ut och gasar, säger Per Lennartsson.

Förstapriset i Bengt Ivarssons Minne var 100 000 kronor. Tvåa blev Bachelores Dream och trea en mycket tapper Lord Capar.

De två V65-dagarna på Bollnäs slutade med publiksuccé och sammanlagt 5 991 personer kom till banan under måndagen och tisdagen.

Michael Carlsson/Kanal 75