Ohlsson: Är bästa kallblodet jag kört

Kallblodskungen tog seger 45

TRAV

Hallsta Lotus hade som väntat inga problem att vinna Sleipners Elitlopp i Bollnäs.

Kallblodskungen joggade ifrån de övriga och tog seger nummer 45 i karriären.

– Han fick vinna med krafter kvar och det var full spänst över mål, sa segerkusken Ulf Ohlsson.

Foto: ALN

I V65-inledningen visade världens bästa kallblod upp sig under tisdagskvällen. Jan-Olov Persson-tränade Hallsta Lotus var helt ohotad i Sleipners Elitlopp. Megafavoriten fick en dryg inledning ute i tredjespår runt första kurvan. Men sedan körde Ulf Ohlsson resolut till täten efter sexhundra meter.

– Det blev en säkerhetsstart men det var ganska lugnt. Jag hade bästa hästen och ville inte förivra mig. Han har varit ute i tuffare gäng än det här och fick en lugn inledning, sa Ulf Ohlsson.

Hallsta Lotus varvade på 1.23,6 och såg jättefin ut i täten. Den sista biten stack han ifrån till en enkel seger och vann tämligen obrukad.

– Jag var lite sugen på att trycka av honom idag men man måste tänka på hästen. Han får ofta tunga lopp så nu fick han springa och moppa sig i ledningen. Det var full spänst över mål och krafter kvar, sa Ulf Ohlsson.

Förstapriset var 100 000 kronor och Hallsta Lotus har nu sprungit in drygt 5,3 miljoner kronor.

– Det är den bästa nordsvenska häst jag har kört, sa Ulf Ohlsson.

Vad är det bästa med honom?

– Att han bara vinner.

Vann även med Filofax N.O.

Framgångarna fortsatte i Bollnäs för Jan-Olov Persson och Ulf Ohlsson. Prinsessan Madeleines Pokal vanns av Filofax N.O., tränad av Persson och körd av Ohlsson. Fyraåringen tog ledningen kort efter start och vann enkelt i ett galoppfyllt lopp där endast två hästar gick felfritt. Segertiden blev 1.23,3 över distansen 1640 meter med bilstart. Förstapriset var 150 000 kronor.

– Det här var inte helt oväntat. Jag har känt att det är en riktigt bra sprinter och det var barfota runt om idag så det är klart att man fick upp förhoppningar. Det är en väldigt bra travare och en snabb häst. Han har blivit spänstigare och spänstigare, berömde Ulf Ohlsson.

Michael Carlsson/Kanal 75