Sångerskan: Ingen trodde på vår häst

Skrällde och vann E3 i fjol – nu kan sångerskans häst vinna Sprintermästaren

Foto: Kanal 75
Anna-Lotta Larsson och de andra delägarna firar i vinnarcirkeln.
TRAV

Ifjol skrällde Amaru Boko och vann storloppet E3 med  800 000 kronor i första pris.

Nu kan sångerskan Anna-Lotta Larsson och de andra delägarna vinna Sprintermästaren.

– När jag är där och tittar så brukar hästen vinna, säger Anna-Lotta Larsson.

Foto: SANNA SJÖSWÄRD
Anna-Lotta Larsson.

Timo Nurmos Amaru Boko chockade både ägarna och travpubliken när han vann E3 i fjol till över nio gånger pengarna på Eskilstuna.

Hästen ägs bland annat av skådespelaren och sångerskan Anna-Lotta Larsson – hon var på plats på banan och såg hästen vinna E3.

Efter segern blev det rejält firande i vinnarcirkeln.

”Ingen hade tippat”

– Det var helt fantastiskt. Det var lycka och eufori. Det var en overklig känsla. Ingen hade tippat att vår häst skulle vinna. Det fanns andra hästar som var betydligt hetare som de trodde skulle vinna. Alla hade räknat med att Svante Stockselius häst, Kadett C.D., skulle vinna. Och de gångerna, när man slår i underläge, känns det extra roligt. Hästen bara sptinger och springer och leder hela tiden. Det kanske bara är en gång i livet man få vara med om det.  Men jag brukar ta tävlandet med ro, jag blir glad när det går bra men jag bli inte helt förtivlad när det inte går bra, berättar hon.

”Vinner när jag är med”

På torsdag kan hästen ta hem nästa storlopp då han startar i ett försök till Sprintermästaren.

– Jag hoppas att vår häst ska vinna. Jag är ingen hästexpert, jag är mer av en passiv delägare så jag har inte så bra koll på chanserna. Jag kan inte så mycket om trav, men det går ändå. Amaru Boko vann E3 trots att jag inte visste mycket. Jag stod där och tittade och blev väldigt glad när hästen vann.

De är ett helt gäng som gått ihop och äger hästen tillsammans.

–  Det är egentligen min sambo som är travintresserad så vi har köpt en andel. Vi är lite olika människor som känner varandra som har gått samman, en del känner jag knappt.  Vi är tolv delägare och vi bor i olika delar av landet så vi ses inte så ofta.

Fest om hästen vinner

Hon försöker vara på plats och se Amaru Boko när han tävlar och kanske ger hon lite tur.

– Om jag har möjlighet och är i närheten går jag och ser hästen. Jag kanske för tur med mig för han brukar vinna när jag är med. Blir det seger firar vi, säger hon.