Taktiken som ska ge seger i miljonloppet

Foto: Kanal 75
Bengt Ågerup och Daniel Redén hoppas på sin Hard Livin i Sprintermästaren.
TRAV

Här är miljardären och tränarens taktik för att vinna Sprintermästaren.

Tränaren Daniel Redén har tagit hjälp av den den framgångsrike travtränaren Jimmy Takter för att få ordning på Hard Livin.

– Jag hade problem med hästen i vintras och han hjälpte mig, säger Redén.

Jänkaren Hard Livin är Stall Zets bidrag i årets upplaga av Sprintermästaren. Bakom Stall Zet står miljardären och företagaren Bengt Ågerup som grundade de medicinska företaget Q-Med. Vid sidan av sitt företag har Ågerup hårdsatsat på travet och har ett 60-tal hästar i både USA och Sverige. I Sverige driver Bengt Ågerup en tränarrörelse mellan Uppsala och Enköping tillsammans med amatörtränaren Daniel Redén som tränar och kör hästarna.

Bengt Ågerup har haft fina framgångar på travbanan och ifjol vann hans häst Muscle Massive Hambletonian på den näst snabbaste tiden i loppets historia.

Första segern

Vid kvällens lopp Sprintermästaren i Halmstad kan skönhetsmiljardärens framgångar fortsätta. Hans USA-import Hard Livin jagar första segern i Sverige. Hästen var med i Kungapokalsfinalen där han slutade oplacerad och vid starten senast på Solvalla var han fyra.

Tränaren Daniel Redén låter upppåt och menar att hästen är bättre nu.

–  Han känns jättefin och det ligger lite bättre i tiden det här loppet än vad de andra loppen har gjort. Vi kom lite snett på det, han hade en hård vinter och Kungapokalen var lite för tidigt. Han möter hårda hästar hela tiden men går jämt och bra. Han kommer bli bättre ju längre året går. Han känns riktigt bra i jobben hemma så jag tror att han är lite på gång, berättar han.

”Inte rädd för att ringa”

Sedan Hard Livin kom till Sverige har tränaren haft lite problem med hästen –så  för att få Hard Livin i toppform tog han hjälp av USA-tränaren Jimmy Takter.

– Han har haft hästen tidigare i träning och han har gått väldigt bra för Jimmy.  Bengt har ju även hästar där. Jag är inte rädd för att ringa och ta hjälp och jag hade problem med han i vintras.  Jimmy hjälpte mig och nu är vi på rätt spår igen. Han hade lite problem med ryggen så jag fick tips om vad hästen skulle ha på fötterna för att bli bättre, säger han.

Sjuka hästar

I vår har stallet även haft problem med dåligt hö och hästarna har inte varit friska. Men nu är formen tillbaka.

– Det ser bättre ut, men det var ett helvete. Vi visste inte vad det var. Hästarna var sjuk och vi kunde inte starta. De var trötta i jobben, men nu är vi på gång och hästarna går bra. Vi har  bytt ut det mesta känns det som, säger Redén.

Vad tror du om chanserna?

– Först och främst ska vi ta oss till final och det hoppas jag att han gör. Han trivs när det blir lite körning i loppen och det blir det nog i en final.

Att vinna Sprintermästaren med över 900 000 kronor i förstapris i finalen vore speciellt.

– Det vore skithäftigt. Det finns tre-fyra stycken som höjer sig över mängden. Men jag har inte gett upp ännu. Alla klassiska lopp är rolig att vinna. Det är mycket publik och det är en fartfest. Det vore jätte stort.

ARTIKELN HANDLAR OM