”Han springer för sin kompis i kväll”

Foto: Kanal 75
TRAV

Travkompaniets miljonhäst One Too Many är svårt sjuk och har opererats akut.

Samtidigt kan stallkamraten Orecchietti vinna storloppet Sprintermästaren.

– Jag hoppas att Orechietti springer för sin kompis i kväll, säger Annika Lindblom från Travkompaniet.

Stefan Hultman och Travkompaniet har drabbats av motgångar den senaste tiden. Först med deras stjärna Maharajah som tvingades ta sommarvila efter en lättare skada i den senaste starten och under onsdagen kom den tråkiga nyheten att stallets andra stjärna, One Too Many, drabbades av tarmvred och opererats akut.

Nu vårdad hästen på djursjukhus och de första dygnen brukar vara kritiska innan tarmarna kommit gång igen.

”Hoppas att allt läker”

Enligt Annika Lindblom från Travkompaniet ska ingreppet gått bra.

– Vi har inte hört något sedan igår, men operationen har gått bra och inget har brustit i tarmarna. Vi får se tiden an och hoppas att allt läker, att hästen frisknar till och inte har ont, säger hon.

”Oerhört tungt”

Travkompanket består av flera tusen andelsägare och det har varit en tung period för ägarna och stallet.

–Det är oerhört tungt, vi har haft mycket otur med Maharajahs trampskada och hovböld. Det känns ibland som om när oturen slår till så hopar den sig. Vi har haft mycket tur och fantastiska framgångar, men sådant här drabbar alla hästägare ibland och även oss. Men det är klart att det är tungt med One Too Many, det är speciell kille som är lätt att ta till sitt hjärta. Han är talangfull och en härlig häst.

Två segrar

Vid torsdagens storlopp Sprintermästaren kan kanske turen vända då Travkompaniet har Orecchietti till start i ett av försöken till finalen av storloppet. Hästen är favorit till segern i sitt försök och allt ser bra ut inför loppet. Hästen har tagit två raka segrar i den senaste starterna.

– Jag hoppas att Orechietti springer för sin kompis i kväll. Jag har fått rapporter från stallet och pratat med skötaren igår, hon var nöjd och hästen ser fantastisk fin ut. Han är pigg och glad. Alla förberedelser har gått som de ska och spåret går inte att klaga på. Går han felfritt så tar han sig till finalen. I finalen kan allt hända. Det ska bli oerhört spännande. Vi är ett helt gäng andelsägare, men vi har ingen egen läktare. Så vi kommer att samlas ändå.