Hultman: Såg loppet hemma efter allt strul

Foto: ALN
TRAV

Orecchietti och Örjan Kihlström vann storloppet Sprintermästaren.

Efter segern undrade alla var tränaren Stefan Hultman var.

Han beslutade sig för att stanna hemma efter att hans stjärna One Too Many blivit akut sjuk.

– Det har varit strul och mycket tävlingar den senaste tiden, säger han.

Under torsdagen vände motgångarna till framgång för travtränaren Stefan Hultman då han vann Sprintermästaren med fyraåringen Orecchietti.

Stallet har drabbats av tråkigheter den senaste tiden då deras häst One Too Many opererades akut för tarmvred under natten mot onsdagen och tränarens andra stjärna Maharajah har sommarvila efter en mindre skada i den senaste starten.

Stannade hemma

När Stefan Hultmans häst Orecchietti fick besöka vinnarcirkeln efter storloppet undrade alla var tränaren var. Han hade valt att stanna hemma på Ekerö och såg loppet på ATG Live.

När Trav365 når honom över telefonen ser han loppet i repris igen.

– Jag sitter precis och kollar på loppet igen på ATG Live. Det känns helt fantastiskt.

Han berättar att han var lite besviken efter försöket då hästen blev tvåa.

– Hästen var ju jättefin i försöket och fick stryk av Amaru Boko som fick ledningen och är riktigt bra. Men Orecchietti gjorde ett fantastiskt försök. Man gick ner sig lite i optimism efter försöket, men hästen återhämtade sig bra efter loppet och drack vatten och vi la salt i vatten. Det är viktigt att de dricker mycket när de ska gå två lopp på en dag.

Perfekt lopp i finalen

I finalen gick det desto bättre – kusken Örjan Kihlström körde ett perfekt lopp.

– Han fick ett optimalt lopp, andra par utvändigt med Amaru Boko i ledningen och Wishing Stone i  dödens. Han brukar gå rakt in i mål och det gjorde han nu. Han vann väldigt enkel, han var riktigt bra. Jag är oerhört glad, säger han.

Stannade hemma

Efter att ha jobbat en hel del och efter att hans stjärna One Too Many blivit akut sjuk tog han beslutet att inte åka till Halmstad och se loppet.

 – Det har varit strul och mycket tävlingar. Det var 50-50 att jag skulle åka ner i dag och de tre gånger jag har varit hemma så har han vunnit. Det är väl så att jag ska vara hemma. Det tär på en när man är i stallet halv sex, åker iväg på trav och kommer hem ett på natten och upp igen, säger han.

– Jag åkte hem från Bollnäs i tisdags och skulle börja ladda för Halmstad. Vi hade fortkörning på onsdagen och så fick jag beskedet att hästen hade ont i magen, det var typiska symtom för tarmvred. Jag fick ta honom till sjukhuset och de ville operera hästen.

Hultman befarade det värsta, men det ser ut att ha gått bra med hästen.

– Jag satt några timmar i bilen från Bollnäs till Ekerö och funderade. Man har själv dålig erfarenhet av att buköppna hästar. Men som tur är var det här lite annorlunda och tack vare att vi öppnade honom på en gång fick vi loss det och han kom igång och kunde äta kraftfoder redan på eftermiddagen. Prognosen ska vara bra. Men det var ett dråpslag så klart. De här hästarna är som kompisar man lever in i det och händer det något då mår man dåligt, säger han.

Missar Derbyt

Förhoppningsvis kommer hästen snart tillbaka till banan.

– One Too Many är på gång och tyvärr blir han inte redo till Derbyt, men det har inte någon betydelse. Det viktiga är att han kommer tillbaka. Hästarna är individer och inte saker, de ska hanteras på olika sätt.

Hur firar du det här?

– Vi tänkte öppna en flaska fint vin. Jag har sönerna hemma så vi ska ha det trevligt hela familjen. Det här är extra kul efter det som hände med One Too Many och trampskadan med Maharajah. Jag ska jobba i morgon men något glas blir det.

ARTIKELN HANDLAR OM