Nybrink: Garderar sommarens häst

Micke Nybrink om helgens V75

TRAV

Sol, bad och trav i Halmstad.

Äsch, jag sitter i skuggan och pluggar V75.

Det är ju jackpott.

Omgången är lurig att få grepp om.

Kan inte riktigt få in känslan ­inför V75:an i Halmstad i morgon. Är den svår eller lätt? Ska man chansa med tre spikar (min vanliga taktik) eller bli defensiv och försöka gneta in den?

Efter att ha slitit­ mitt hår (på ryggen, ingen bristvara) kom jag fram till en kompromiss, typ svensk mellanmjölk, och provar med två singelstreck och ett gäng halvgarderingar. Det kan tyckas dömt att misslyckas men ibland (efteråt, med fyra rätt) brukar jag inse att man skulle ha varit fegare.

Sommarens prestation

Micke Nybrinks system till lördagen börjar med en gardering av sommarens häst, Staro Divine. ­Petri Puro vindsnabba rusarsto har radat upp segrar för den glade italienaren med det coola namnet Riccardo Bianchi. Hon är ­redan en stor profil.

Hennes seger i V75 i Kalmar senast är sommarens prestation hittills. 1.10,4 med halva upploppet vann hon på ­efter att ha ryckt och dragit sönder de stackars motståndarna.

Det som gör att jag garderar är att hon kan få sällskap av ett gäng spurtare den här gången.­ Lilla Pebbly är otäck att ha klistrad i rygg på rulle, för att nämna en av dem. Har inte Staro­ Divine skakat av sig klungan in på upploppet kan hon förlora, annars inte.

I V75-2 är jag ruskigt sugen på Carlos Lightning. Gör er själva besväret att kolla in när han vinner ett vanligt lopp i Rättvik senast. Titta och se hur en häst ska se ut inför en lite tuffare uppgift. Som när Bolt vinner första försöket i VM på 200 meter. Nurmos fyra­åring är mycket intressant som bortglömd tioprocentare.

Guldloppet, V75-3, är inget dunderlopp och även om Chimall T.T. debuterar i högsta klassen tror jag att han vinner. Värsta konkurrenterna Neo Holmsminde och Reven d’Amour står båda med bakspår och det är i praktiken som att starta 20 meter efter. Fredrik Persson rycker skorna och kör med helstängt huvudlag på sin stjärna. Taktiken bör vara spets efter 400 meter och sedan ska det mycket till för att han ska förlora. Det är skolbok. Jag spikar utan större tvekan.

Akilleshälen

V75-4 är ganska svårt men leta efter hästar med läge när det handlar om 1 609 meter auto. Tänk på att de inre spåren är bättre än vanligt när starten går vid 1 609 jämfört med 1 640, det är klar skillnad och innerspår är perfekt. Bara för att trilskas lite tar jag med Clambake, trots spår tolv. Han kan massor och ser ut att vara på gång. Sju procent, tränad och körd av den där pajsaren som leder typ alla ­ligor.

Bara två streck i V75-5 och här är systemets akilleshäl. Det är inte alls säkert att markering för Pearl Success och Wal di Fiemme räcker men att hitta andra hästar med chans är som att leta efter en skapligt nykter människa på publikplats efter Sprintermästaren.

Lass Inspiration eller Zapdos Hojt i spets i V75-6? Vid vansinnestempo (inget högt odds) kan Macho Gossip äntligen få vinna på V75. Formen är mer än kanon. Han är draget.

I sista gör jag kanske en idiot­grej när jag plockar bort jättefavoriten Covington Ås. Jag tycker inte att han var som bäst senast, segern till trots, och bjussar på honom. I stället tror jag mycket på Intruder Kronos med Örjan. Spets efter 600 och slut? Tänk också på att For Life är 40 meter bättre än raden.

FAKTA

Tips och system

V75-1: 2, 3, 4, 5, 6 (res 11–7)

V75-2: 5, 6, 7 (res 1–2)

V75-3: 4 Chimall T.T. (res 11–7)

V75-4: 1, 3, 5, 6, 12 (res 4–10)

V75-5: 4, 10 (res 5–3)

V75-6: 3, 5, 6 (res 7–4)

V75-7: 3, 5, 7 (res 10–6)

 1 350 rader/675 kronor

Helgens tips

1. 5 Carlos Lightning (Halmstad, V75-2)

Jättefin senast, lekte sig till seger. Kul drag och lir.

1. 6 Macho Gossip (Halmstad, V75-6)

Dunderform och gynnas av tempo. Kan vara dags.

3. 7 Intruder Kronos (Halmstad, V75-7)

Kutar som en kenyan. Blir svårfånad i spets.