Profilen: Så vinner jag pengar på V75

Sommatravets Linda Kjellén tippar V75

Foto: ALN
TRAV

Hon är sommartravets nya profil som reser landet runt till V75-banorna.

Nu bjuder Linda Kjellén på ett V75-system till helgens jackpott och berättar hur det är att jobba hela sommaren.

– Jag har tvingat med min pojkvän till banorna, säger hon.

I fjol ledde travprofilen Linda Kjellén travets sommarsatsning Vinnare V64 i TV4 där hon gästades av bland annat Mats Sundin och Patrik Sjöberg.

I vanliga fall syns hon i Ombudskanalen, men i sommar har hon fått chansen att ha hand om turnén Sommartravet med Per Skoglund.

Träffar folk

Linda och Per åker runt på sommarens V75-banor, bloggar och höjer stämningen i vinnarcirkeln.

– Det är jättekul. Det är kul att jobba med Per Skoglund, vi har varit kollegor men inte arbetat tillsammans på det här sättet tidigare. Vi kompletterar varandra, säger Linda Kjellén.

–  Det är kul att få komma ut och träffa folk. Jag står ju i en studio annars hela tiden så den enda kontakten med tränare och kuskar är i telefonintervjuer. Det är kul att träffa folk som kommer till banan, det är bra stämningen och alla är glada.

Linda Kjellén kunde inget om trav då hon började sitt nya jobb på Ombudskanalen för några år sedan. Tidigare hade hon varit programledare för tv-programmet ”Lyckochansen”.

Men efter hon fick jobbet i trav-tv hon har blivit riktigt biten och varje vecka spelar hon V75.

Spelar V7

Hennes tips för att vinna jackpott-miljonerna på lördag är att gå ihop och spela tillsammans.

– Jag och mina arebetskamrater vann 50 000 för ett tag sedan. Vi är ett gäng som spelar ihop. Vi lägger 500 kronor i månaden och kör ett jokersystem. Det är lite mer avancerad, men större chans att vinna. Det är allra bästa är att gå ihop. Vi är tio stycken som går ihop och spelar. Vi spelar nästan alltid V7 eftersom det är 2,5 gånger pengarna. En person får spela varje månad sedan byter vi.

"Redan travnörd”

Efter en sommar med trav kommer hon med all sannolikhet blivit ännu mer biten av sporten.

– Man har redan börjat bli travnörd och dra händelser som hänt i livet i samband med ett lopp. Man har inte så mycket val, man kommer att bli en travnörd i vilket fall som helst.

Den här sommaren kommer inte innebära så mycket semester för Linda. Varje vecka kommer hon resa till en ny bana. För att hinna träffa sin sambo har hon lyckats fått med honom på turnén.

– Jag har tvingat med min pojkvän till banorna. Han tycker det är kul att vara med. Jag jobbar på lördagarna, men jag passar på att ha lite semester samtidigt och den här helgen får jag se lite av Halmstad.

Bra stämning i Halmstad

Sju stopp i sommar på banor som Bergsåker, Axevalla, Halmstad och Rättvik.

Men frågan är – var är stämningen är som bäst?

– Vi har bara varit på Bergsåker ännu, men det var bra stämning Igår det var nästan 13 000 personer här på Halmstad, så det kommer bli riktigt bra stämning här på lördag. Alla säger att Halmstad är så bra och så säger någon annan att Årjäng är bäst, men jag har ingen aning.  Det här är första gången som jag är på Halmstad. Men det ska bli kul att åka till Värmland och Årjäng eftersom det är hemma för mig, säger hon.

FAKTA

Lindas V75-system till helgens jackpott

V75-1: 2, 6, 4

V75-2: 6, 7, 5, 2, 4

V75-3: 4, 11

V75-4: 5 Mr Inkato

V75-5: 10 Wai di Fiemme

V75-6: 3, 7, 1, 5

V75-7: 5, 10

ARTIKELN HANDLAR OM