Svanstedt: Är en av de mest spännande

Åke Svanstedt om nyförvärvet Wishing Stone

TRAV

Åke Svanstedt har fått den franska stjärnan Wishing Stone i träning.

Nu kommenterar tränaren nyförvärvet.

– Det här är en av de mest spännande hästar jag någonsin fått in i träning, säger Svanstedt på stallets hemsida.

Foto: ALN

Åke Svanstedt fick för första gången köra den franska topphästen Wishing Stone i Sprintermästaren.

Hästen vann sitt försök trots ett lopp i dödens och i finalen slutade hästen tvåa efter ännu ett lopp utvändigt om ledaren.

– Han var otroligt fin. Men det var bättre drag i honom i det första heatet. Då kändes det som att han hade kunnat springa under 1.10. Han var inte riktigt lika vass i finalen även om han såklart gjorde ett topplopp som kunde bli tvåa från dödens, säger Åke Svanstedt på stallets hemsida.

”Bara att säga ja tack”

Efter loppet blev det klart att Svanstedt även kommer att träna hästen.

– Ägaren kom och pratade med mig före tävlingarna. Han ville lämna hästen i träning till mig och det var bara att säga ja tack. Det känns förstås väldigt kul, säger Åke Svanstedt på sin hemsida.

– Det är en jättefin, exemplarisk häst, med ett fint trav, fint löpsteg och en bra vilja. Det är en häst som vill springa. Och så har en stor motor såklart, säger Åke Svanstedt.

Nu hoppas Åke Svanstedt att hästen kan fortsätta möta eliten.

– Han har ju visat vilken bra travare det är och känslan är att han kan fortsätta i högsta klassen. Han var ju med i Elitloppet redan i år som fyraåring. Men trots de här tuffa säsongerna är det ingen sliten häst. Han kändes fräsch och bra och ser fin ut i benen.

Planerna är att starta hästen i fyraåringsloppen.

– Vi får kolla igenom honom först och se hur han tar de här loppen. Ägaren vill att han enbart ska starta i fyraåringslopp i år. Så är hästen fräsch och fin kanske vi siktar på ett fyraåringslopp i Eskilstuna härnäst, säger Åke Svanstedt på stallets hemsida.