Här gör Huselius nya stjärna succé

”Det är underbart”

TRAV

Vilken succé för NHL-stjärnan Kristian Huselius.

Hans nya stjärnskott Carlos Lightning krossade allt från dödens.

– De är underbart, hästen var ett stallskrik i dag, så jag kände lite press, säger Huselius.

NHL- och landslagsstjärnan Kristian Huselius, 32, är ett travfan av rang. När inte hockeyn tar all hans tid är det travet som gäller. Somrarna spenderas till stor del på travbanor och ute på travtränaren Timo Nurmos camp Fituna. Och Huselius fanns förstås på plats när hans fyraårige Carlos Lightning startade på V75-2 inför storpubliken på Halmstadtravet. Och vilken succé det blev.

– Jag hade följt Carlos Lightning ändå sedan den var treåring, och jag gjorde slag i saken att försöka köpa hästen i år. Det gick efter lite om och men.  Det är jätteroligt att välja ut hästarna, själv, trav är en stor hobby jag har. Jag har haft fullt upp med hockeyn, men sommaren går åt till trav, mestadels, säger Huselius i vinnarcirkeln på Halmstad.

Tungt lopp

Carlos Lightning fick ett blytungt lopp med fjärdespår i första sväng och dödens resten av loppet, men ändå var hästen starkast till slut.

– Det var underbart, riktigt kul. Det blev ett riktigt stallskrik, så det var lite press i dag, säger Kristian Huselius.

Kusken Jorma Kontio visste vad han hade i tömmarna och att det fanns täckning för den offensiva taktiken.

– Han är bra nu och formen är uppåt, hästen var jättefin i värmningen och jag trodde på bra chans i dag. Jag körde mitt eget lopp i dödens och väntade på upploppet. Carlos Lightning blev bara bättre och bättre. Det var hårt i mål, men jag tyckte vi vann det här säkert, säger Jorma Kontio.

Svår olycka

Segertiden blev 1.14,2 och Carlos Lightning belönades med 100 000 kronor.

Bakom segraren var det var nära en svår olycka på upploppet när en pigg Balticas Yahoo trampade upp i Åke Svanstedts vagn, hästen flög upp i luften,

men situationen redde upp sig.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, men jag är glad att det inte blev någon olycka och att ingen skadade sig, säger Erik Adielsson som körde Balticas Yahoo.

Trav365