Körde om loppet – efter olycka

Åke Svanstedt missnöjd – trots seger: ”Blev onödigt hårt”

TRAV

Domarna beslutade att köra om loppet efter en olycka mitt i loppet – 250 meter från mål.

Ett beslut som Åke Svanstedt sågar.

– Beslutet att köra om loppet är lite tokigt och ett felbeslut, säger Åke Svanstedt enligt travnet.se.

Lopp 5 på Åby blev under torsdagskvällen minst sagt dramatisk. Åke Svanstedt vann loppet men blev fråntagen segern.

Anledningen?

250 meter från mål bröt plötsligt Anders Svanstedts häst ut på Fredrik Perssons häst som låg utvändigt ledaren. Det gjorde att ekipagen krokade ihop och ställde till med problem bakom sig, som enligt måldomarna kan ha påverkat ordningsföljden.

Därför valde domarna att loppet skulle köras om på den blöttunga banan.

Onödigt hårt

Åke Svanstedt som vann det första loppet med Joy Soft Laday, tvingas starta igen och vinna en andra gång. Något som han själv tycker blev onödigt hårt för samtliga hästar. Inför loppet som kördes om valde också sex ekipage att inte starta.

– Med risk för att få böter i nästa lopp så tycker jag att beslutet att köra om loppet är lite tokigt och ett felbeslut. Det är unga orutinerade hästar i loppet och alla såg dödströtta ut 300 kvar.

Ingen av de här hästarna kommer att må bra i morgon bitti av att springa ett lopp till ikväll, sa Åke Svanstedt enligt travnet.se.

Åbys sportchef Ken Karlsson motiverar omkörningen med att resultatet och ordningsföljden kan ha påverkats eftersom flera kuskar fick ta upp eller försöka undvika olyckan genom att veja. Därför kördes loppet om.

Trav365