Svanstedt på väg mot rekordsiffror

Har redan passerat fjolårets resultat

Foto: KANAL75
Anders Svanstedt.
TRAV

Trots att bara halva året har gått har lärlingen Anders Svanstedt passerat fjolårets siffror.

På lördag kan framgångarna fortsätta då han kör åt pappa Åke Svanstedts formstall.

– Min bästa chans är SJ´s Otto, säger han.

Stall Svanstedt har toppform för dagen och radar segrar. Åke Svanstedt leder tränarligan på V75 och är även den mest vinstrikaste tränaren i Sverige just nu med 20,2 miljoner kronor inkört.

Hästarna har toppform och det kan man även säga att lärlingen och sonen Anders Svanstedt har. Trots att det bara är juli månad har han redan passerat fjolårets siffror.

2010 körde han in över 1,4 miljoner på 235 starter. I år har han kört 174 lopp och dragit in  över 1,4 miljoner.

Inte helt nöjd

Men trots de fina siffrorna är han inte riktigt nöjd, han menar att han skulle ha besökt vinnarcirkeln fler gånger.

– Jag har varit rätt så nöjd med året, men det har varit lite vinster. Mycket plats-placeringar och mycket pengar in har det blivit. Men lite väl lite segrar. Jag har fått kört fina hästar och det har gått bra i det lite större loppen. Det har varit lite stolpe ut i loppen, jag har haft centimetrarna på fel sida om man säger så, säger han.

Åtta till start

Vid lördagens V75-tävlingar är stallet högaktuella igen då man har hela åtta hästar till start. Åke Svanstedt kör fem av hästarna medan sonen Anders sitter upp bakom tre av hästarna.

Han berättar att det är pappa Åke som bestämmer vilken häst Anders ska köra.

– Han fixar det helt själv och sköter anmälningarna. Han sätter upp mig på de hästar som han tycker att jag ska köra.

Upprepa succén

Kanske kan familjen Svanstedt upprepa succén från Östersund i sommar då både pappa och son fick besöka vinnarcirkeln. Anders vann med Moonbeam Hanover och pappa Åke slog till med The Man och Zwack.

– Jag kör tre rätt så bra hästar på lördag. Jag känner mig inte slagen, men det är lätt att vara optimistisk på förhand. Vi ska köra om det i alla fall, säger Anders Svanstedt.

– Bästa chansen är SJ s Otto. Alla tre hästar som jag kör är jämbördiga. Sven Olof tror jag är en riktig bra häst för klassen, men han fick ett instängt spår. Men vi har rätt så bra rygg.

vi får se om vi hittar ut. Big River Supreme har inte så bra form, men perfekt spår och han är rätt så startsnabb. Vi kommer  vara i den främre träffen i alla fall. Sedan får vi se, han måste förbättra sig lite än vad han har varit på slutet. Men det är en bra häst i grund och botten.

FAKTA

Anders Svanstedts 2011

174 starter, 13 segrar och 1 463 800 kr inkört.

Segerprocent : 7

Madeleine Brohlin, Minimedia