Här vinner Beanie M.M. Årjängs miljonlopp

TRAV

Han fick ett perfekt lopp.

Till slut var det Beanie M.M. som avgjorde Årjängs Stora Pris.

– Det känns underbart, säger Johnny Takter.

Han var inte med bland favoriterna på förhand. Men med ett perfekt lopp i rygg på ledande Lavec Kronos kunde Johnny Takter och Beanie M.M. avgöra Årjängs Stora Pris.

Brioni, Elitloppsvinnaren, avslutade starkt som köhäst tillsammans med Torvald Palema. Men hästarna hade det för långt fram efter att Rakas inte kunnat avancera någonting, och blev på så sätt en dålig rygg.

Segertiden blev 1.10,4 för Beanie M.M, vilket var tangerat banrekord.

– Ett suveränt lopp. Helt otroligt vad bra de var. De tog ingenting på honom till slut, säger sportchefen Göran Axelsson.

Tränaren vågade först inte gå ut på banan när TV4 ville intervjua honom efter loppet. Han ville invänta resultatet eftersom det var hårt i mål. När resultatet kom, släppte allt.

– Jag är överlycklig. Det är nästan lite overkligt. Det känns underbart att få stå här på ceremoniplats, han har vunnit, det är en stor prischeck.

– Hästen är bra, Johnny körde bra, han har fått bra käk. Mat är en viktig bit i hans liv. Det är min fru Magdalena som gör det mesta med hästen, så det är hennes ära i grunden. Beanie M.M. är nästan lika bra som Sugarcane Hanover som vi hade hand om. Den här hästen har vi tillverkat själv, han är född hemma och vi har tränat upp honom, säger Morten Waage.

Vann för 20 år sedan

För 20 år sedan vann Johnny Takter storloppet. Han visste att han skulle få en bra chans om det blev tempo.

– Det känns underbart. Jag visste att det skulle bli tufft tempo, men jag ville inte chansa för länge därför gick jag ut. Han kändes så bra, säger Takter till TV4.

Samtidigt erkänner han att hästen var trött mot slutet.

– Det här upploppet kändes långt.

Om taktiken från start säger Takter så här:

– Det var lugnt för mig, jag hade bara en häst att köra i dag, så det var skönt. Han öppnade bättre än jag trodde. Det blev tredjespår i första sväng, så jag var tvingad att få rygg.  Han kändes stark och bra hela vägen. Jag har varit nöjd varje gång jag kört, får han bara ett vettigt lopp är han inte sämre än någon annan, säger Johnny Takter.

Trav365