Brad de Veluwe vann nytt storlopp

Foto: ALN
TRAV

Treåringskanonen Brad de Veluwe fortsätter att imponera.

Den finske stjärnan vann Ulf Thoresens Minneslopp med knappt 700 000 kronor i förstapris.

– Det är en underbar individ, sa tränaren Tuomas Korvenoja.

För två veckor sedan utklassade Brad de Veluwe konkurrenterna i E3-finalen. Nu var det dags för nästa storseger för nordens bästa treåring. I hällande spöregn i Jarlsberg vann han det norska storloppet Ulf Thoresens Minneslopp. Sin vana trogen öppnade hästen blixtsnabbt och tog direkt hand om ledningen. Han fick tidigt sällskap av Obey Kronos och efter en bit gick Lutfi Kolgjini ner i rygg på ledaren med sin häst. Brad de Veluwe inledde med 1.12,2 första 500 metrarna och varvade på 1.14,9. Han drog upp farten ut på sista bortre långsidan och det var bara Obey Kronos som kunde följa med. I sista sväng hade duon lämnat de andra långt på efterkälken. Obey Kronos klistrade sig envetet fast i ryggen och försökte utmana in på upploppet. Men då sträckte Brad de Veluwe på sig på klasshästens vis och gled undan till en lätt seger. Vinnartiden blev 1.14,0 över distansen 2100 meter med bilstart. Tvåa blev Obey Kronos och trea Showtime F.

– Han är riktigt fin och en underbar individ. Det är en jättestor glädje att träna en sådan här häst. Han presterar och jag får njuta av hans fart och framgångar. Det här är ett av de finaste loppen i hela Skandinavien, sa Tuomas Korvenoja.

Det här var Brad de Veluwes åttonde seger i nionde starten och han har nästan sprungit in två miljoner kronor. Han är fortfarande obesegrad i år som treåring efter sex starter.

Holländskt i stoavdelningen

I stoavdelningen i Ulf Thoresens Minneslopp blev det seger för Bewitched och Hugo W Langeweg från Holland. Hon tog ledningen men släppte till favoriten Oyster Kronos och Lutfi Kolgjini. Efter att ha bidat sin tid i rygg på ledaren kom luckan perfekt in på upploppet. Bewitched speedade förbi till en enkel seger. Bra spurt av Global Nova till andraplatsen medan Oyster Kronos blev trea i mål.

Yarrah Boko starkast igen

I ett stayerlopp över dryga tre varv visade Yarrah Boko upp sig. Han gjorde där första starten efter segern i Norrbottens Stora Pris. Den urstarke hästen stod med 60 meters tillägg och avancerade tidigt i spåren. Ut på den sista bortre långsidan galopperade ledande Nash As för Lutfi Kolgjini. Då övertog Yarrah Boko ledningen och han höll sedan säkert undan på den regntunga banan för Kai Johansen. Nästa start för Yarrah Boko blir i ett långlopp på Jägersro under Hugo Åbergs-kvällen.

Michael Carlsson, Kanal75