Galna kuskmatchen – som du inte får missa

Foto: kanal75
Andrea Guzzinati, Hans Adielsson (pappa till Erik Adielsson), TV4-profilen Per Skoglund och Erik Adielsson. Alla gör de upp i en kuskmatch på Visby på onsdag. Vem som vinner? ”Per Skoglund är favorit”, säger Erik Adielsson.
TRAV

En italiensk toppkusk mot en TV4-profil, Erik Adielssons pappa och stjärnkusken själv.

På onsdag körs den ”galna” kuskmatchen i Visby.

– Det känns jätteskoj, säger Erik Adielsson om sitt eget lopp, ”Erik Adielssons Inbjudningslopp”.

På onsdag körs för första gången Erik Adielssons Inbjudningslopp på Visbytravet. Stjärnkusken har i samarbete med banan kommit fram till satsningen som ska vara en "kul grej" för de aktiva. I ett ramlopp till V64, som arrangeras på Visby ligger loppet som har lockat flera intressanta namn. Bland andra den italienske toppkusken Andrea Guzzinati, TV4-profilen Per Skoglund och Erik Adielssons pappa Hans Adielsson som numera är galopptränare i England.

– Vi har diskuterat det här jag och Visbytravet. De kom med idén och jag tyckte vi skulle köra. Det kommer ett par kuskar till, som troligtvis inte hade kommit annars, och förgyller dagen. Jag tycker det blev skoj, säger Erik Adielsson om sitt eget lopp.

– Det blir inte en vanlig kuskmatch, där alla känner varandra. Det är svårt att förutse hur det här kommer bli kört. Förhoppningsvis så får man köra detta flera år och på så vis lär man känna folk från andra delar av Europa och övriga världen, fortsätter han.

”Per Skoglund har raggat häst”

Du fick dit pappa Hans. Var han medgörlig, eller fick du tjata lite?

– Han var inte så lätt att övertala. Jag fick tvinga honom lite. Det var lite lättare nu när han får träffa våra barn och oss, säger Erik Adielsson.

Hur känns det att ha en egen kuskmatch?

– Det känns jätteskoj, nu är det bara ett lopp, så vem som än vinner kan man inte säga att det är bästa kusken. Det är en rolig grej. Det blir lite femkamp på förmiddagen och middag på kvällen, så det är inte bara trav, vi ska umgås lite på sidan av också. Det blir trevligt.

Vem vinner då?

– Jag vet att den enda som har raggat häst är Per Skoglund. Han är favorit. I övrigt såg det ut som ett ganska öppet lopp. Det var väldigt mycket anmält till loppet, jag tror det var mest anmält till just det loppet på hela dagen. Det är kul.

Vad säger du om trav i Visby? Är det värt för travälskarna och övrigt folk att ta sig dit?

– Självklart är det väderberoende, så är det alltid, men det är en typisk trevlig sommarbana. Sen har man hela Gotland och Visby att se, det är lite speciellt. De som har varit där någon gång kommer tillbaka. Det är definitivt en bana man ska göra ett stopp på. Nu är det ju V64-tävlingar också vilket ger lite extra riksintresse, menar Erik Adielsson.

FAKTA

Startlista Erik Adielssons inbjudningslopp

1 Lyckes Per - Erik Adielsson

2 Salix - Johan Untersteiner

3 Friskus - Jennifer Tillman

4 Kruses Krabat - Per Lennartsson

5 Emidso L.N. - Fredrik B Larsson

6 Pricken - Per Skoglund

7 Oki I Can - Johnny Takter

8 April's Lady - Hans Adielsson

9 Mandy Girl R.L. - Elin Gustavsson

10 Temperament - Sune Hansen

11 Sensational Legacy - Jörgen Sjunnesson

12 Born In Tooma - Andrea Guzzinati