Hästen gav spelaren 67,3 miljoner kronor

Foto: ALN/Gustav Mårtensson
Zerba G. (till vänster) gav V75-spelare 67,3 miljoner kronor förra året. Nu kan hästen vinna på V75 igen.
TRAV

27 februari 2010 vann en spelare den högsta vinsten på trav i Sverige – 67,3 miljoner kronor.

Systemet kostade över 1000 kronor och innehöll en spik, Zerba G., som kördes av Tony Wallin.

På lördag startar hästen på V75 – på Axevalla igen - och kan återupprepa succén.

– Björn Goop och 1600 meter känns som väldigt bra förutsättningar, säger Axevallas tipsexpert Per Ottosson.

Axevalla-amatören Thomas Bengtssons häst, Zerba G, gav en spelare den största V75-vinsten i Sveriges historia den 27 februari 2010. Vinnaren, en man i medelåldern från västkusten, hade gjort ett system för över 1000 kronor. På lappen fanns bara en spik, Zerba G. och Tony Wallin. Utdelningen blev smått ofattbara 63 miljoner kronor, med utdelning på fem och sex rätt blev totalvinsten 67,3 miljoner kronor.

Rekordvinnaren: ”Går inte att sluta”

Efter vinsten har rekordvinnaren valt att vara anonym och vill inte ge sig till känna. För Trav365 har han dock berättat lite om sin hobby som gjorde honom stormrik.

– Jag läser på väldigt mycket. Minst 20 timmar i veckan, det är nog mer. Det blir många timmar som man inte räknar med, sa vinnaren i en chatt med Trav365:s läsare.

Efter vinsten bjöd miljonvinnaren sina närmaste vänner på en resa, köpte en ny bil samt investerade i några hästar. Han har dock fortsatt att spela precis som han gjorde innan storvinsten.

– Varför ska man sluta med det man älskar? Det går inte att sluta.

”Bra förutsättningar”

På lördag är det V75-tävlingar på Axevalla igen och med tanke på de senaste årens miljonhysteri på banan blir spelet intressant. Ännu mer intressant är att Zerba G. startar igen. Från spår fem i V75-2 med Björn Goop kommer "miljonhästen" till start. Enligt banans tipsexpert, Per Ottosson, är hästen farlig att glömma bort eftersom stoet kan skrälla igen.

– Hon är ute i ett väldigt öppet lopp på förhand. Björn Goop och 1600 meter känns som väldigt bra förutsättningar. Hon står väl lite tufft inne i loppet ändå, men förutsättningarna är väldigt bra, säger han till Trav365.