Här ramlar Kolgjini ur – innan storlopp

Foto: aln
Dramatik. Lutfi Kolgjini ramlade ur sulkyn i defilering med Raja Mirchi och var ytterst nära att tappa sin häst. Till slut löste sig dock situationen.
TRAV

Storloppet Fyraåringstestet på Eskilstuna började med stor dramatik.

Lutfi Kolgjinis stjärna Raja Mirchi blev rädd för täcket i defileringen och försökta sparka ur sin tränare.

”Ludde” ramlade ur sulkyn – men kunde hålla sin häst och undvika en skentur.

– Det kunde gått riktigt åt helvete.

Att det skulle bli stor dramatik i loppet var nog rekordpubliken på Sundbyholmstravet under tisdagskvällen ganska så säkra på. Men redan i defileringen till kvällens höjdpunkt, Fyraåringstestet med 400 000 kronor i förstapris, började spänningen. Där började Lutfi Kolgjinis undantagshäst Raja Mirchi att konstra och försöka slå mot sin tränare. ”Ludde” ramlade ur sulkyn, men kunde hålla kvar tömmarna och undvika skentur. Efter incidenten fick ekipaget åka tillbaka till stallet och byta vagn och sele.

– Det kunde gått riktigt åt helvete, säger Kolgjini till travnet.se.

Mer förseningar

Loppet försenades sedan ytterligare av att Christophe Martens vände upp för häftigt i uppsamlingen bakom startbilen och Shaq Is Back brakade rakt in i holländaren. De bådas sulkyn gick sönder och det blev omstart.

Överlägsen

När loppet väl gick iväg så visade sig den holländske stjärnhästen Amour D'Occagnes vara i en klass för sig. Han vann loppet från utvändigt ledaren på ett mycket imponerande sätt. Tvåa blev Åke Svanstedt och Wishing Stone. Trea blev Örjan Kihlström tillsammans med Haraldinho. Raja Mirchi galopperade som slagen i den sista svängen.