Ägaren: Inte varit i närheten av tom

Foto: Aln
Global Midnight, Åke Svanstedt och delägaren Peter Arnqvist efter segern i Halmstad. På lördag kan det bli en ny seger för den talangfulla travaren.
TRAV

Hon har inte förlorat ännu och aldrig varit trött efter ett lopp.

På lördag jagar Åke Svanstedts talang Global Midnight sjätte raka segern på V75.

– Hon har inte varit i närheten av tom, säger ägaren till stjärnskottet, Peter Arnqvist.

Delägaren till talangen Global Midnight, Peter Arnqvist, fick inte hästen att trava. Då skickade han hästen till kompisen och tränaren Åke Svanstedt. Ett minst sagt lyckat drag. Nu har hästen fem raka segrar i bländade stil. Senast "joggade" hästen till seger i Halmstad och efter loppet var tränaren och ägaren imponerade.

– Hon har inte varit i närheten av tom. Senast vann hon på 1.14,0. Då satt Åke bara och åkte, han körde ingenting på henne. Hon pullade över mål och han sa att han hade kunnat åka betydligt fortare, säger Peter Arnqvist.

”Ser bra ut...”

På lördag startar Global Midnight på V75 och blir stor favorit. Från tillägg i lärlingsloppet, V75-5, får vi se stoet tillsammans med Anders Svanstedt i sulkyn.

– Det är planerat att hon går ut på tillägg nu för vi vill köra henne i ryggar. Jag tycker spåret är ganska bra nu då hon är snabb ut. Galopperar det bara två på start så är det bara åtta kvar därframme och då kan hon hamna i fjärde ytter kanske. Då kan Anders (Svanstedt) styra på när han vill och då...

...vinner hon?

– Det ser bra ut på pappret i alla fall, säger ägaren lite försiktigt.

Du har inte svävat iväg i tankarna efter hennes inledning på tävlingskarriären?

– Nej nej. Vi tar ett lopp i taget nu, säger Peter Arnqvist