Nobbar storloppet –  fortsätter bojkotten

Foto: aln
Ingen Bazire. Den franske stjärnkusken stannar hemma – kör inte Commander Crowe i storloppet.
TRAV

Den franske toppkusken Jean Michel Bazire nobbar storloppet Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.

Anledningen: Han fortsätter bojkotta Sverige.

– Han har väldigt mycket tävlingar i Frankrike nu och han är fortfarande sur på att han blir för lätt bestraffad i Skandinavien, säger Anders Lindqvist.

I juni gick den franska stjärnkusken Jean Michel Bazire ut i fransk travmedia och skrev att han beslutat sig för att nobba Sverige och de svenska loppen.

Anledningen var att han gillar inte reglerna och att han får mycket böter då han tävlar i Sverige. Det var dock tänkt att Bazire skulle häva bojkotten och komma till Sverige och Jägersro för att köra Commander Crowe i Hugo Åbergs Memorial på tisdag. Men när anmälningslistorna kom var det istället Christophe Martens som får ansvaret för tömmarna bakom fuxen.

– Han fortsätter sin bojkott. Han har väldigt mycket tävlingar i Frankrike nu och åker lite hit och dit. Sen är han fortfaraande sur på att han blir för lätt bestraffad i Skandinavien, säger experten Anders Lindqvist.

– Han kommer inte ha en livslång bojkott, men han tyckte väl det passade bra att ha bojkotten ett tag till när det tävlas så mycket här hemma just nu. Han är lite mätt och stukad också, det tror jag, fortsätter Lindqvist.

Jämför Martens och Bazire. Hur är de som kuskar?

– Båda tillhör ju eliten, och båda passar på Commander Crowe. Jag tror att just den hästen mår bra av kuskbyte. Han är flegmatisk och kan vakna till när det blir en ny kusk. Hästen har gjort två jättebra lopp på slutet.

Vem vinner storloppet på Jägersro?

– Jag tror Commander Crowe blir svårslagen. Det är en ruskig häst. Det är min favorit.