Inget krångel, två superston spikas

TRAV

Det är ingen idé att göra det svårt för sig.

Två superston får bli mina spikar även om de är brak­favoriter.

Säger Svanstedt att det är en kanonhäst räcker det för mig.

V75-kungen kan man lita på.

Skräller gör det i de andra loppen.

Faktiskt redan i andra avdelningen när Harry Haythrow blåser förbi.

Jag gillar verkligen Axevalla med sitt härliga, långa upplopp. Det är utslagsgivande och nästan alla hästar får chansen. Axevalla har även blivit något av en skrällbana de senaste åren med höga utdelningar.

Jag tror dock inte att det blir någon jätteutdelning den här gången. Därtill finns det två ”megalampor” som normalt inte torskar. För om Åke Svanstedt tar ord som kanonhäst i sin mun, då är det bara att agera därefter. Åke var tidigt smått lyrisk när jag pratade med honom om Global Midnight. Stoet är fortfarande obesegrad i fem starter och det här är bara början. Svanstedt hävdar att hästen är fruktansvärt stark. Hon har vunnit okörd med sekunder sparat. Trots tillägg får hon en enkel väg fram till segern och hon spelar i en egen division.

Paralleller kan dras med Viola Silas. Sveriges bästa sto har en på papperet synnerligen enkel uppgift. Hon hade slagit Beanie M.M. med tidigare lucka senast och nu består motståndet av medel­måttiga ston.

Jag ödslar inte mer bläck på dessa två eller mer utrymme i den här spalten.

Godis i V75-2

Över till godisbitarna. Redan i V75-2 tror jag att värdet kan ta sig ett skutt uppåt. Detta sedan Harry Haythrow spurtar till seger för duktige Joakim Sandkvist. Han avslutade vasst i skymundan senast bakom Carlos Lightning i Halmstad. Det var bra hästar med i det loppet och de han möter nu är inte alls av samma kaliber. Oddshöjande med lärling och startspåret men du har god tid på dig Joakim över det långa upploppet.

Wellino Boko är favorit i guld men honom ska vi jobba bort.

Han har inte vunnit sedan han tog en knapp seger i comebacken. Visserligen avslutade han bra senast via 10,5 sista halvvarvet bakom Yarrah Boko, men därefter har han haft ett ofrivilligt uppehåll på över en månad. Jag är förtjust i urstarke Laughing Stock som var magnifik när han vann i Köpenhamn näst senast. Senast var hästen tapper och höll starkt men fick ge sig mot en smygkörd konkurrent. Han är uppfräschad efter den starten vilket aldrig är fel. Kan inte vara med från början men styrka, långt lopp, utslagsgivande upplopp, det låter som ljuv musik i mina öron.

Kungen faller?

Mycket tveksam favorit i V75-4 i King Bonnson. Han tror jag inte ett dugg på och det finns massor av frågetecken kring den här knepiga hästen som inte gillar att resa. Däremot Mark Won, som är en seg-stark häst, gick ett bra slutvarv senast ute i spåren. Han har gått starkt från dåliga lägen på slutet men nu står han plötsligt bra till. Han är i sitt livs form och kan mycket väl vinna.

V75-kungen Svanstedt har bra chans att få ytterligare en tränarseger till stallet. Han säger att Youpie är kraftigt på gång efter en svacka och full­följde godkänt bakom Sanity senast. Han öppnar bra och från springspår lär Åke köra till rejält efter en bit och då blir det synd om den som svarar.

I sista avdelningen gillar jag M.T.Big Business som är spurtstark som få. Tänk på att han slog en så bra häst som Gossip’s Winner näst senast. Kan mycket väl fälla allt till slut.

FAKTA

Micke Carlssons V75-system2 880 rader/1 440 kr

V75-1: 11 Viola Silas (3-5)

V75-2: 1, 2, 6, 8, 10, 12 (9-11)

V75-3: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9 (10-8)

V75-4: Alla tolv hästarna

V75-5: 13 Global Midnight (6-9)

V75-6: 6 Youpie (8-3)

V75-7: 3, 4, 5, 8, 10 (11-7)