Kuskarna som fixade miljonregn i Sverige

Foto: Aln/gustav Mårtensson
Magnus Jakobsson och Flemming Jensen blev dagens "skrällkuskar" på V75.
TRAV

Det blev miljonutdelning på V75 i dag.

Magnus Jakobsson och Flemming Jensen var kuskarna som fixade det.

De skrällde rejält och gjorde så att endast 15 system prickade in alla rätt.

Utdelningen: 1,4 miljoner kronor.

Axevalla har blivit känd som "miljonbana" efter de senaste V75-omgångarna där. I februari 2010 blev det en ensam vinnare på just Axevalla. Då tog en spelare hem hela potten på 67 miljoner kronor – den största vinsten på trav i Sverige. Det fortsatte med en helt omöjlig omgång på banan för precis ett år sedan, då var det ingen som fick sju rätt. Och tidigare i år var det dags igen. Endast en spelare lyckades få in sju rätt på Axevalla i våras och fick 22 miljoner kronor.

De vann mest i Sverige

Under lördagen blev ingen spelare ensam med sju rätt, men det blev miljonutdelning igen. Endast 15,20 system runt om i Sverige mäktade med att att få sju rätt. För det belönades de med cirka 1,4 miljoner kronor. Hos Spikens Spel i Stockholm hade en kund lämnat in en rad för 360 kronor och kryssat i att bara spela för utdelning på sju rätt. För besväret kan nu den lycklige V75-spelaren kvittera ut över 3,4 miljoner kronor. Hos Hellstrands Tobak i Härnösand var de också helt rätt ute. Andelsspelet i butiken satt och vinsten blev 2,4 miljoner kronor. I övrigt att notera var att flertalet av de vinnande systemen under lördagen kostade över 1000 kronor att lämna in. (se hela vinstlistan här bredvid).

”Man fattar ingenting”

Kuskarna som fixade pengaregnet var Magnus Jakobsson (två V75-segrar) och Flemming Jensen (två V75-segrar). Jakobsson började dagen strålande då han lotsade sin egentränade Thai Goldie till seger i V75-1 – och besegrade omgångens största favorit, Viola Silas.

–  Vi fick ett perfekt lopp. När jag kom förbi Åkes häst på bortre långsidan så kändes det bra. Att bli jagad av Viola Silas känns inte tryggt. Det här kändes lite extra. Mycket folk och en kanondag! Hästen har utvecklats hela tiden och blir bara och bättre. Det är klart att man blir lite stolt över det, säger Magnus Jakobsson efter segern.

Och framgångarna skulle fortsätta för värmlänningen. I V75-2 skrällde han rejält, när han höll undan knappt men säkert, med Bally's Smash. Oddset: 75 gånger pengarna. Den hästen var bara streckad på en procent av de inlämnade kupongerna.

– Man fattar ingenting. Vi satt på ett helstängt huvudlag i dag, det blev ett helt annat klipp i honom. Han höll jättebra och jag är riktigt imponerad, sa kusken, smått chockat.

Jensen avslutade

När Jakobsson hade vunnit färdigt var det Flemming Jensens tur att ta över. I V75-6 spurtade han hem segern med Troels Andersen-tränade Alandias Karisma. En ny susare på V75 och inför den sista avdelningen återstod endast 22 system med chans på sju rätt. Jensen skulle leverera även i den sista avdelningen. Där måttade han in segern med egentränade Montgomery Hill från utvändigt ledaren.

– Jag har varit nöjd med honom. Det blev inte kört någonting och han är stark, så jag var tvungen att köra fram, sa han i TV4 efter loppet.