Hemmastjärnan vann storloppet

Foto: aln
Hemmahästen Noras Bean vann Axevallalöpningen med 200 000 kronor i förstapris. Tränaren Ulf Stenströmer var, så klart, mycket nöjd med det.
TRAV

Noras Bean hade bara vunnit ett lopp på två år.

På hemmaplan tog stjärnan en efterlängtad storseger.

– Fy fan vad skönt! ,jublade hästens tränare Ulf Stenströmer i vinnarcirkeln efter segern i Axevallalöpningen.

Det finns mycket tvåor i Noras Beans resultatrad. Under lördagen visade dock hästen att han kan vinna också. På hemmaplan i Axevallalöpningen serverades hästen en perfekt resa i andra ytter av kusken Stefan Söderkvist. In på upploppet vreds Ulf Stenströmers stjärna ut till attack och det bet bra – minst sagt. Noras Bean fick övertaget direkt och vann till synes mycket enkelt.

– Det här var så skönt, sa en av ägarna i vinnarcirkeln.

Firar med grillfest

När tränaren Ulf Stenströmer hade joggat till segerceremonin intervjuades så klart även han.

– Fy fan vad skönt! Man blir less på snacket om att han aldrig vinner, men det har aldrig klaffat för honom. Stefan har fått lite kritik i bland, men i dag visade de klassen, sa han och avslöjade hur de skulle fira segern.

– Det blir grillfest hemma hos mig. Min kompis Magnus Jakobsson kommer också (vann två lopp på V75).  Nu kanske vi ska öppna de där speciella flaskorna i kväll, de som står och dammar nere i källaren.

”Fanns lite reserv”

Kusken på Noras Bean, Stefan Söderkvist, var också mycket belåten efter segern som var värd 200 000 kronor.

– Det såg lite struligt ut till en början, men det löste sig bra till slut. Jag hade huvan och norsken kvar så det fanns lite reserv, berättade han inför den stora publiken på Axevalla.