Stjärnornas krig

Foto: aln
Inte överens. Örjan Kihlström och Åke Svanstedt ”idiotkörde” mot varandra.
TRAV

Här brinner det till för den normalt så kylige Örjan Kihlström.

Anledningen: Åke Svanstedt körde rejält mot honom.

– Jag blev tjurig, jag tyckte spetsstriden var avgjord, men det tyckte inte Åke, säger Kihlström efter det som inträffade.

Örjan Kihlström med Greta Töll och Åke Svanstedt med favoriten Youpie. Tillsammans bjöd de publiken på något extra på V75. Kihlström svarade upp ledningen med sin häst – något som Svanstedt inte var nöjd med och körde till rejält för att överta. Men Örjan Kihlström svarade och det hela blev en långdragen och onödig körning mellan de båda ekipagen. De första 500 meterna gick 10-tempo, det slutade dock inte där.

”Intern uppgörelse”

Till slut tryckte sig Svanstedt till spets, men då gick Kihlström ut igen. Det brann till för den normalt så kylige kusken. De båda samtalade flitigt med varandra och det såg inte ut att vara några snälla ord som användes.

– Jag tyckte spetsstriden var avgjord, men det tyckte inte Åke. Jag blev lite tjurig. Han tog upp för mycket, så jag fick lov att gå ut i andra läget, sa Örjan Kihlström i TV4 efter det inträffade.

I TV4 spekulerades det i vad som hände i loppet.

– Det här var en intern uppgörelse, sa Patric Skoglund.

– Jag tycker båda gör fel, fortsatte experten Lennart Forsgren.

Båda hästarna skrittade i mål, långt efter de övriga.

”Blev perfekt”

Vann loppet gjorde istället bakspårshästen Alandias Karisma som efter den tuffa körningen kunde spurta till en säker seger.

– Det blev helt perfekt, sa Flemming Jensen som satt bakom skrällen.

ARTIKELN HANDLAR OM