14 spelare vann storvinst på V75

Foto: Jessica Gow/Aln
När Flemming Jensen vann med Montgomery Hill (till höger) jublade 14 glada andelsspelare i Härnösand. De hade vunnit cirka 173 000 var.
TRAV

Hos Hellstrands Tobak i Härnösand jublades det högt i lördags.

Butikens andelsspel satt på V75 och vinsten blev bland de högsta i landet: Över 2,4 miljoner kronor.

– Det känns mycket bra! Det är den största vinsten vi har haft i butiken, säger ägaren Stefan Lager.

När Flemming Jensen hade måttat in Montgomery Hill i V75-7 var det klart. 15,20 system hade fått in alla rätt på V75 och vunnit cirka 1,3 miljoner kronor. Några hade dock vunnit mer. Vissa av de vinnande systemen var inlämnat med funktionen ”bara för sju rätt”. I och med det får man 2,5 gånger utdelningen – om man sätter alla rätt. De systemen kunde plocka ut över 3,4 miljoner kronor.

Överlyckliga kunder

Hellstrands Tobak i Härnösand tog hem en av landets högsta vinster på deras andelsspel. Totalvinsten blev 2 430 713 kronor som 14 personer får dela på. 173 000 per man, lite drygt.

– Det känns mycket bra! Det är den största vinsten vi har haft i butiken. För ett år sedan vann vi en miljon på samma system-upplägg, säger ägaren Stefan Lager, som låg bakom systemet.

Hur har kunderna reagerat?

– De var in i butiken redan i går. Dom är överlyckliga. Det är väldigt roligt, speciellt när man har en sån här butik, det skadar ju inte med såna här vinster.

”Väldigt spännande”

Systemet var snyggt komponerat och innehöll två singelstreck. Anders Svanstedt och Global Midnight som vann V75-5 mycket enkelt och den andra spiken var i den sista avdelningen på Flemming Jensen och Montgomery Hill. Den hästen vann med liten marginal – så det var några spännande minuter för andelsägarna i butiken.

– Det var väldigt spännande. Han gick upp och la sig i dödens, och det är ju inte så ofta man vinner därifrån, så jag trodde det var kört, säger Stefan Lager och fortsätter:

– Men Jensen är duktig och det är små marginaler. Man får vara glad när det ”tickar” till. Det är inte så ofta man får en sjua när det är så här mycket pengar det handlar om. Det är en viss konst och det krävs mycket tur.

Hur ska ni fira det här då?

– Jag vet inte. Det är många som är borta nu som var med på vinsten. Vi får prata om det framöver, när de har kommit hem. Men något blir det, det måste man ju efter en sån här vinst.

FAKTA

Hit gick helgens största V75-vinster:

Spikens Spel (Stockholm)

Insats: 360 kronor.

Vinst: 3 491 987 kronor.

ATG.se.

Insats: 30 kronor.

Vinst: 3 491 987 kronor.

ATG.se.

Insats: 70 kronor.

Vinst: 3 491 987 kronor.

Hellstrands Tobak (Härnösand)

Insats: Över 1000 kronor.

Vinst: 2 430 713 kronor.

Quickshop (Flemingsberg)

Insats: Över 1000 kronor.

Vinst: 2 072 156 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM