Firade miljonsegern – med en Daimstrut

Foto: Calle Törnström/aln
TRAV

Tamla Celeber vann StoChampionatet och en miljon kronor.

Hur tränaren Roger Walmann firade segern?

Med en Daimstrut.

– Jag bantar och hade inte ätit en Daim på sex veckor. Det var det värt, säger han till Trav365.

Hårdsatsande Stall Courants stjärna Tamla Celeber vann storloppet för ston, StoChampionatet, under söndagen. Segern var värd en miljon kronor. Loppet blev spännande och uppladdningen hade varit extra spännande för tränaren Roger Walmann. Anledningen: Hästen hade förlorat kvalet till miljonloppet och startade från sämsta tänkbara utgångsläge, spår tolv.

– Det var en jävla rysning när hon vann. Det förstår ju alla, att efter kvalet har det varit tusen tankar i huvudet, säger tränaren dagen efter storsegern.

Inget vilt firande

Vild segerfest hela natten lång? Glöm det. Efter loppet satte sig Roger Walmann i bilen och åkte hem. På vägen stannade han dock och "firade".

– Jag är alldeles för tjock så jag bantar, men jag firade med en glass. En Daimstrut. Det var det värt, jag hade inte ätit en glass på sex veckor innan det.

Inget mer firande?

– Nej. Jag var hemma vid nio, halv tio. Då var jag så slut, säger Roger Walmann som har jobbat på precis som vanligt dagen efter segern.

– Jag har jobbat på, skillnaden är att det är lite lättare en dag som denna, säger han med ett skratt.

Ska ni fira segern något mer framöver?

– Förra året samlades vi på hösten, när allt var klart, och åt en god middag tillsammans. Det blir nog något liknande i år, förklarar tränaren när han sitter i bilen på väg till nya travtävlingar i Rättvik.

ARTIKELN HANDLAR OM