Glada Hudik-teatern leder V75-sändning

Foto: Youtube/aln
Ica-Jerry kliver in i trav-tv. Pär Johansson, ledare för Glada Hudik-teatern (till höger), är också med.
TRAV

Förbered dig på en annorlunda travsändning på lördag.

När V75 arrangeras på Hagmyren går Glada Hudik-teatern med ”Ica-Jerry” i spetsen in och leder programmet.

– Det ska bli jättespännande, det har aldrig gjorts något sånt här förut, säger redaktören för sändningen Patrik Ståhl.

Glada Hudik-teatern har gjort stor succé i Sverige och utomlands med bland annat musikalen ”Elvis” och biofilmen ”Hur många lingon finns det i världen?”. Nästa utmaning är Vinnare V75 i TV4.

– Det känns jättespännande. V75 i Hudiksvall är en stor händelse i hela bygden och vi är jätteglada att få vara med om detta, säger Glada Hudik-teaterns ledare Pär Johansson som själv är en stor traventusiast.

”Kul – och nervöst”

Hela gänget har varit på trav i USA tillsammans – och äger en travhäst.

Men nu ska Glada Hudik-teatern för första gången vara med och göra ett eget travprogram i TV4.

– Jag följer själv travsändningarna i TV4 så ofta jag kan och det ska bli kul och lite nervöst att medverka i en sändning från vår egen hemmabana, säger Pär.

– Vi kommer att använda våra ordinarie referenter, som den här lördagen är Göran Borgås och Stig H Johansson. Men i studion och i reporterroller kommer vi att engagera gänget från Glada Hudik-teatern, säger Patrik Ståhl som är redaktör för programmet och fortsätter:

– Det ska bli jättespännande, det har aldrig gjorts något sånt här förut. ”Ica-Jerry”, Mats Melin, kommer att vara huvudperson. Det kommer ställas frågor som aldrig har ställts i trav-tv tidigare.

”Spännande mix”

TV4:s exekutive producent för travsändningarna, Johan Edlund, är förväntansfull inför den annorlunda Vinnare V75-sändningen.

– V75-trav och Glada Hudik-teatern är två mycket folkkära företeelser. Jag tycker att det är en mycket spännande mix. Det här har vi aldrig gjort tidigare och jag ser verkligen fram emot lördagen, säger Edlund.

FAKTA

Så sänds travet på lördag:

11.15-11.25: TV4, Trav i Nyhetsmorgon.

12.30-14.00: TV4 Sport, Lunchtravet Direkt.

14.00-17.00: TV4, V75 Direkt.

18.00-19.00: TV4, Vinnare V75 med Glada Hudik-teatern.