”Det ser jättebra ut”

TRAV

Jägersro anordnar extra V75 på tisdag med Hugo Åbergs Memorial som höjdpunkt.

Sportchefen Mats Ahlkvist är mycket nöjd med tävlingarna – på förhand.

– Det ser jättebra ut, de bästa har kommit, säger han.

De högklassiga travloppen avlöser varandra just nu. I helgen var det trippeltrav på Axevalla med V75 och StoChampionatet som höjdpunkt. Men som travälskare behöver man inte vänta länge på nästa höjdpunkt. Redan på tisdag avgörs extra V75 och Hugo Åbergs Memorial på Jägersro. Banan har lockat hästar från flera olika länder till V75-tävlingarna och Hugo Åbergs ser, på förhand, ut att bli något utöver det vanliga. Sportchefen på banan, Mats Ahlkvist, är mycket nöjd så långt.

– Det ser jättebra ut, de bästa har kommit, mer eller mindre i alla fall. Spårlottningen blev ganska bra också, förklarar Ahlkvist.

Hur ser du på kvällen som helhet?

– Jag vill ha en stor internationell touch på tävlingarna och det tycker jag att vi har fått. Det är knappt 50 utländska hästar på plats. Det blir roligare på V75 då. Det spekuleras i hur bra de hästarna är och så vidare...

Vem vinner kvällens clou, Hugo Åbergs Memorial då?

– Kan det inte bli en hemmahäst? Brioni har bästa läget och som han gick i Årjäng är det hästen att slå. Hemmahopp nummer två är Joke Face. Han var jättefin när han vann på träningsbalans förra tisdagen. Den vet vi inte hur bra han är. Det är jättespännande!