Svanstedt är säker att hålla i handen

TRAV

Räkna med ”grön show” på

Jägersro i kväll.

Åke Svanstedt vinner minst två V75-lopp – kanske fler.

Sedan tänker jag fälla både Truculent och Brioni.

Därutöver finns det en stenkross som är helt bortglömd.

kross som är helt bortglömd.

Åbergskvällen är en av mina absoluta favoriter under året. Nästan så att det slår Elitloppet faktiskt. Att vi dessutom har en extra V75-omgång att sätta tänderna i gör inte saken sämre.

Jag tar tjuren vid hornen och spikar direkt. Visserligen var det stolpe ut för Åke Svanstedt under den gångna helgen, men V75-kungen brukar vara säker att hålla i handen. Jag vet hur han har hyllat Ågårds Lars tidigare när hästen radade upp segrarna. Senaste starten kan man bortse ifrån. Både häst och kusk var lite för övertända den dagen och ”Svanen” tog delvis på sig galoppen. Han rapporterar att Ågårds Lars har varit jättefin i träningen efteråt och det räcker för mig. Innerspåret då, kanske någon undrar. Ja, gå in i lopparkivet och kolla starten från i fjol i Kalmar. Då öppnade Ågårds Lars som ett spjut bakom bilen och flög till ledningen. Jag har svårt att se någon ta en längd på honom i starten. Spets och slut alltså.

Svanstedt har en av favoriterna även i V75-2. Men Dollar Access har inte levt upp till vad hans tränare har trott om honom på slutet. Gav sig väl enkelt senast och är svårbedömd.

Möter visserligen enklare motstånd nu och har rygg på startsnabba hästar. Men måste ändå garderas. Den som får spets av Blue Rocket eller Cuba Libre kan mycket väl rinna undan.

Nonstop Sas sviker inte

Jag har sett Truculent flera gånger och blivit imponerad. Men han var inte som bäst i senaste starten då han hade stått över för en hovböld. Kommer säkert att vara bättre nu men frågetecken på en jättefavorit gör att jag drar öronen åt mig. Jag har haft Nonstop Sas som drag i de här spalterna två gånger tidigare och hästen har inte gjort mig besviken. Han är i riktigt fin form och under kraftig utveckling som det ser ut. Jätterysare är Obelix. Knallform!

V75-4 tror jag att Deuxieme Picsous vinner. Han gick en mycket rejäl långspurt senast och hästen ser smällfin ut. Här ser det också ut som att det kan bli kört till hans fördel. Det är startsnabba hästar i de främre leden, men dessa brukar vika ner sig som korthus den sista biten. Då kommer Deuxieme Picsous flygande för ”Johnny Boy”.

I femte kommer den stenklara spiken nummer två. Conrads Linsan är en riktig tanks som har toppchans att krossa det här gänget.

Hon har sett magnifik ut i två raka segrar och Svanstedt lär köra offensivt. Han kommer i ett tidigt skede att sända fram utvändigt om den troliga ledaren The Editor. Under slutrundan kommer Svanstedt och Conrads Linsan att göra småsmulor av Goop-hästen. The Editor tål nämligen inte när hon får tryck på sig.

Brioni får gardering

Hugo Åbergs Memorial då? Jag garderar Brioni, mycket beroende på att han blir så stor favorit och att jag har bättre spikar i omgången. Visst, han såg kanonfin ut senast och är säkert ännu bättre nu. Men det finns motbud. Torvald Palema verkar halva trav-Sverige helt plötsligt ha glömt bort. Han avslutade under 1.10 sista 600 metrarna senast bakom Brioni. Är nu nedstruken ytterligare ett spår och det är inte omöjligt att Svanstedt trycker av sin stjärna ifrån start och chocköppnar. Pass upp!

I det avslutande långloppet har säkert Trade East en bra chans att vinna. Han har sett lysande ut i sina två starter för Stig H. Men jag släpper inte Lexus

Lavec som jag vurmade för

senast.

Han fullföljde strålande efter en tung resa och verkar vara hur stark som helst. Ett tips till Peter Ingves, dra konkurrenterna sönder och samman om du kommer till spets.

FAKTA

Kvällens tips

1. 4 Nonstop Sas (V75-3) mycket stark på slutet och under härlig utveckling. Givet motbud till favoriten.

2. 10 Deuxieme  Picsous (V75-4) strålande långspurt  senast. Blir inte lätt att stå emot till slut.

3. 15 Conrads Linsan  (V75-5) har övertygat stort och ser bländande ut. Kör fram tidigt och krossar allt.

Micke Carlssons  V75-system 2 700 rader/1 350 kr

V75-1: 1 Ågårds Lars

V75-2: 2, 3, 4, 5, 10, 11

V75-3: 3, 4, 6

V75-4: 5, 6, 7, 8, 10

V75-5: 15 Conrads Linsan

V75-6: 1, 2, 4, 5, 7

V75-7: 1, 6, 7, 9, 10, 13