Stjärnornas grymma segerfacit i storlopp

Foto: aln
TRAV

Lutfi Kolgjini + Erik Adielsson i storlopp = Succé.

Stjärnorna har ett grymt segerfacit tillsammans.

Under tisdagen vann Adielsson Hugo Åbergs Memorial med Kolgjinis Lavec Kronos.

– Det känns mer än underbart, sa han efter storsegern.

Stjärnkusken Erik Adielsson har ett tajt samarbete med mästertränaren Stig H Johansson. Men han gör succé tillsammans med andra tränare också. En som han verkligen verkar trivas att köra åt är Jägersro-profilen Lutfi Kolgjini. Under 2010 vann han tre stora lopp med Kolgjinis hästar. Det största: Derbyt på Jägersro med Joke Face.

Förbättrade resultatet

Under tisdagen var det dags igen. Adielsson fick chansen bakom Lavec Kronos i Hugo Åbergs Memorial. Hästen var lite streckad – och kusken var inte så segerviss på förhand. Adielsson ville chansa på innerspår med hästen, men fick inte för Kolgjini som beordrade att köra för seger. Det skulle visa sig vara helt rätt då ekipaget speedade förbi Brioni i sista steget och vann miljonloppet. Stjärnornas grymma segerfacit i storlopp fortsätter alltså.

– Det är så jävla skoj alltså. Jag är så glad över att få komma hem till Malmö och vinna det här loppet. Det känns mer än underbart, det känns jäkligt bra helt enkelt. Det rör ända in i själen, sa stjärnkusken efter loppet och passade på att hylla ”Ludde”.

–  ”Ludde” var 90-procentig kusk i loppet. Han hade ritat ut vad jag skulle göra, jag följde bara vad han sa.

Kolgjini hade en mycket bra dag på Jägersro under tisdagen och vann de tre största loppen. Efteråt summerade han dagen så här:

– Det är nog största kvällen i min karriär.

Till viss del har han Erik Adielsson att tacka för det...

FAKTA

Några Kolgjini-hästar som Adielsson har vunnit med:

Kungapokalen 2010 - Sebastian K.

Årjängs Stora Sprinterlopp 2010 - Lavec Kronos

Derbyt 2010 - Joke Face

Hugo Åbergs Memorial 2011 - Lavec Kronos