”Det är något för årgångsloppen”

Foto: Kanal75
TRAV

I senaste starten var han tvåa i E3-finalen.

Nu tog On Track Piraten en imponerande seger i Sommarfavoriten på Solvalla.

– En jättefin häst som är något för årgångsloppen, sa segerkusken Erik Adielsson.

V64 var tillbaka på Solvalla efter det fem veckor långa tävlingsuppehållet. Publiken på 2451 personer höll sig mest utomhus i det vackra vädret. Kvällens huvudlopp var Sommarfavoriten där On Track Piraten hade uppvisning. Här har Hans R Strömberg fått fram en häst för de stora unghästloppen. I senaste starten var han mycket bra som tvåa i E3-finalen bakom kanonen Brad de Veluwe. Nu sänkte han allt motstånd trots spår åtta bakom bilen. Erik Adielsson gav hästen ett lopp i tredje par utvändigt. Attacken sattes in sexhundra meter kvar och då gick det undan. On Track Piraten tog sig i ett huj fram utvändigt om den ledande Labero Broline. Han slog klorna i denne vid upploppets början och stack ifrån till en lätt seger. Vinnartiden skrevs till 1.15,3/2640a och förstapriset uppgick till 200 000 kronor.

– Han visade redan i E3-finalen förra gången att det är en bra häst. Men idag var han faktiskt ännu bättre och kändes både rappare och spänstigare i steget. Det kändes nästan som att han har utvecklats ytterligare efter E3-finalen.

– Han gjorde precis vad han skulle och lite till. Han har styrkan som sitt vapen och blir kvickare och kvickare. En jättefin häst som är något för årgångsloppen, berömde Erik Adielsson.

Tränaren Hans R Strömberg berättade efter loppet att det stora målet för On Track Piraten är Svenskt Travkriterium i höst.

Calle Lindblom vann dubbelt

Carl-Erik Lindblom öppnade V64-tävlingarna med en dubbelseger. Först genom Victory Hill som bara var bäst i loppet. Trots en resa utvändigt om ledaren hade han kopplat greppet redan tvåhundra meter kvar. Den Anders Göstasson-tränade hästen stack ifrån till en smått överlägsen seger.

– Varvet från mål var han så pigg att han höll på att krypa ur skinnet. Han vann väldigt enkelt och mötte ett helt annat motstånd idag än senast, sa Carl-Erik Lindblom.

I V64-2 rundade han till seger bakom Winning Love som tränas av kusinen Åke Lindblom.

– Det är en jättefin häst, stark, rejäl och snabb. När han är i form då är han bra, berömde Lindblom.

Imponerande spurt av Prawns

En visslande avslutning bjöd Prawns på i V64-3. Roger Walmanns treåring fick en dålig start och satt i femte par utvändigt under loppet. Men när han fick anfallsorder via fjärdespår i slutkurvan gick det undan värre. De andra hästarna såg ut att stå stilla över upploppet när Prawns kom farande. En imponerande spurt som gav en mycket lätt seger.

– Roger sa innan att han är väldigt speedig. Jag kände direkt när jag vred ut att han bara sög tag och drog iväg. Det var en väldigt härlig känsla. En mycket trevlig häst, sa segerkusken Hans-Owe Sundberg.

– Det här är en treåring jag håller högt. Han är något för de stora unghästloppen, tillade Roger Walmann.

Ny framgång för Jakobsson

I lördags tog Magnus Jakobsson en dubbelseger på V75. Nu slog han till med en V64-triumf med en egentränad häst. Trots en resa utvändigt om ledaren var Credit Fayline bara bäst i loppet. Han gick i närkamp med ledande favoriten Cadeau in på upploppet och kopplade greppet. Den sistnämnde försökte kontra men Credit Fayline vann med en säker hals och svarade för en strong insats.

– Hästarna är i form nu och då brukar det funka. Jag tänkte först och främst att köra felfritt och tog det väldigt lugnt i början. Han pullade rätt så hårt första varvet men det är en bra häst och det gick ju bra ändå, sa Magnus Jakobsson.

Olsson hade magkänsla

V64-5 vanns av Outlaw Merci och Daniel Olsson. Hästen öppnade snabbt och tog ledningen i första kurvan. Samtidigt galopperade favoriten Balticas Yahoo bort sig direkt i starten. En för dagen barfota-tävlande Outlaw Merci sprintade undan till en lätt seger. Hästen tränas av Rainer Björkroth och det här var ett rikstotolopp (Klass I) där förstapriset var 100 000 kronor.

– Jag ringde upp Rainer direkt när jag klev ur sulkyn efter förra starten och sa att nu river vi av pjäxorna till nästa gång. Jag hade en bra magkänsla att det skulle fungera bra. Hästen kändes fin och har fått upp spänsten mer och mer, sa Daniel Olsson.

Sex rätt gav 82 151 kronor.

Michael Carlsson/Kanal75