Scargel med livets form ordnar degen

TRAV

”Han är i livets form, livets form”.

Orden från Timo Nurmos

i veckan klingar fortfarande

i mina öron.

Hästen det gäller satt fast med rubbet senast och såg fulltankad ut i mål.

När han dessutom är streckad runt tre procent i en tunn gulddivision börjar det smaka

fågel.

Scargel är miljondraget som skiljer agnarna från vetet

i denna jackpottomgång.

Nej, ni läste rätt. Vinnaren av Harper Hanovers lopp för två år sedan har vaknat till liv igen. Enligt Timo Nurmos har sjuåringen utvecklats ytterligare på slutet. Senast satt Scargel fast med rubbet sparat genom mål. Det var i loppet som Timetosaygoodbye vann i en snabb avslutning. Näst senast avslutade han nedåt 1.09 sista 700 metrarna. Det är förvisso debut i guld nu, men jag håller med Timo om att det inte är det blodigaste guldloppet som körts. Och frågan är egentligen vad det är för motstånd. En svårbedömd Reven d’Amour ifrån innerspåret som torskar mer än han vinner. Och den utpräglade sprintern Alvena Pele från ett dåligt läge över full distans. Neo Smed vann ett billigt lopp

i Visby från andra par utvändigt

senast och har nu spår tolv. Men resten ..? Ärligt talat är det inte mycket att hurra över.

Hur ska Sambuca torska?

Bästa spiken i omgången finns tveklöst i V75-1. Åke Svanstedt låter barnsligt nöjd med sin Mellby Sambuca och frågan är hur han ska kunna torska.

 Hästen har varit helt överlägsen i två raka segrar och vunnit okörd båda gångerna. Han är snabb ut och från springspår laddar Åke för ledningen. Den som svarar lär det bli synd om och det här bara vinner Mellby Sambuca.

V75-2 är ett öppet stolopp på förhand med en tveksam favorit

i Draw The Line. Jag gillar Celebrity Madonna skarpt och klarar

hon bara femtespåret har hon de klart bästa fartresurserna på start. Senast var hästen helt överlägsen efter att ha gått en repa från kön och övertagit ledningen sexhundra kvar. Toppchans felfri.

Miss My Money fick aldrig se

dagens ljus på Axevalla i lördags. Hon satt fast in i mål som klistrad

i rygg på ledaren. Det såg ut som att hästen hade vunnit som ett skott med lucka och min tanke var direkt att där har vi en ”nästa gångs-

vinnare”. Och nästa gång det är

redan nu i V75-4. Nu förstärker dessutom Örjan Kihlström i

vagnen och behöver jag ens tillägga att det känns hyperintressant.

Kallblodsloppet har jag svårt att få något riktigt grepp om. Min första tanke var att helgardera. Men efter att ha synat hästarna på start så kan jag

bara inte betala för merparten av dem.

Det ser ut som att det är klasskillnad mot dem och tilläggshästarna. Undantaget är Hovfaksen men han är å andra sidan inte gynnad av den korta distansen. Med all respekt för Hagmyrens korta upplopp så känns det ändå som att någon på tillägg vinner.

S.J.’s Otto blir livsfarlig

Maxwell Mayday trodde jag stenhårt på inför Visby-starten senast. Då kördes han resolut fram i dödens och krossade allt. Är givetvis en tidig markering även här. Jag har dock en känsla av att S.J.’s Otto blir livsfarlig nu när det handlar om kort distans. Svanstedt hävdar att hästen känns kanonbra och är klart bäst över sprinterdistans.

I sista avdelningen är de två mest betrodda hästarna tveksamma i mina ögon.

El Sueco har visserligen rätt förutsättningar men floppade totalt senast och hade problem med munnen. Formen känns svårbedömd. Nantucket har tjänat snabba pengar, är ny i klassen och har bakspår över kort distans. Jag vurmar istället för Your Dreamgirl som satt fast med sparade krafter bakom Montgomery Hill i V75 i lördags. Dåligt läge här men blir bortglömd och kommer bara Kaj

Widell ner i en vettig position kan det smälla till.

Helgens tips

1. 5 Scargel (V75-3) fast med rubbet senast och ser lysande ut. Kan chocka alla i tunt guldlopp.

2. 5 Miss My Money (V75-4) hade allt sparat i mål senast och Örjan upp nu. Se upp.

3. 5 S.J.’s Otto (V75-6) är riktigt fin nu enligt  ”Svanen” och kraftigt distansgynnad.

FAKTA

V75-1: 7 Mellby Sambuca (9–3) V75-2: 5, 6, 14, 15 (2–3) V75-3: 1, 5, 7, 12 (3–6) V75-4: 1, 2, 3, 5 (12–6) V75-5: 9, 10, 11, 12, 13, 15 (8–14) V75-6: 5, 6 (7–9) V75-7: 5, 7, 9, 10, 11 (3–1)

Micke Carlssons V75-system3 840 rader/1 920 kr