Hästarna som kan ge dig 35 miljoner

Foto: aln
TRAV

De har alla en sak gemensamt.

Hästarna är bland de minst streckade i varje V75-lopp på Hagmyren.

Här är skrällarna som kan ge dig hela potten på 35 miljoner kronor.

På lördag kan en V75-spelare ta hem den största vinsten på trav – hittills i år. Ingen spelare lyckades pricka in alla rätt på Jägersro i tisdags, därför flyttas extra miljoner över till helgens omgång och det ligger nu 35 miljoner och väntar. Tidigare i år har det blivit vinster på 23- och 24 miljoner kronor, men på lördag kan alltså de siffrorna slås – med besked.

”Fin form”

För att vinna hela potten på V75 krävs skrällar, ordentliga skrällar. Trav365 har plockat ut några av de minst streckade hästarna i varje lopp. Skrällarna som kan ge dig hela potten på 35 miljoner kronor. En sådan kan Tricky Star vara i den första omgången. Hästen som körs av Bo Eklöf är streckad på en procent av de hittills inlämnade kupongerna. Enligt tränaren är det fel.

– Han är i fin form och känns bra, säger Niklas Sköld i Sportbladets kuskintervjuer.

Knappt streckad

En annan som kan skrälla och ge värdet en rejäl skjuts uppåt är Scargel i V75-3. Hästen är knappt streckad, men stallet låter nöjda och tränaren Timo Nurmos hävdar att hästen är i sitt livsform.

– har form på väg uppåt. Satt kvar med allting kvar senast. Så det är uppåtform för hans del och han kommer säkert göra ett fint lopp och tjäna en bra slant, säger stallets försteman CG Björkroth till Sportbladet.

FAKTA

Hästarna som kan ge dig hela potten:

11 Tricky Star (Bo Eklöf) är formen riktigt bra på. Läget kunde ha varit bättre och nu måste man ha tur för att komma till. Han är i fin form och känns bra. Jag har svårt att sätta in honom i sammanhanget när han inte har gått så mycket med sulky på slutet heller, säger Niklas Sköld.

10 Shakira Thrust (Claes Eskilsson) ändrar vi inget på. Barfota kanske. Chanserna är lika stora som att få resebidrag. Får jag inte heller. Vi har för kort att åka. Är man med så är man, säger PO Höglund.

5 Scargel (Jorma Kontio) har form på väg uppåt. Satt kvar med allting kvar senast. Så det är uppåtform för hans del och han kommer säkert göra ett fint lopp och tjäna en bra slant. Det kanske blir svårt att vinna för honom, säger CG Björkroth.

8 Glen Mhor (Ulf Ohlsson) löper lite ojämnt men näst sist spurtade han bra till seger. Senast var han inte som bäst men han känns helt okej i träningen. Nu har han ett svårt läge och från spår åtta på Hagmyren är det svårt att få till ett lopp som ska passa honom. Ligger lågt, säger Ulf.

14 Rino Dox (Ulf Ohlsson) är en bra häst. Nu har han haft en paus och varit  borta några månader. Hästen känns fin enligt tränaren men däremot är det inte någon favoritdistans. Det känns inte som någon het chans den här gången, säger  Ulf.

12 Glide Kronos (Ove A Lindqvist) var hygglig i Visby. Det var inget som var fel men det var fel av mig att ta bort det helstängda huvudlaget. Trodde jag skulle ta ledningen utan det. Med helstängt svarar han inte riktigt den sista biten. Det var därför jag chansade. Nu har han fått för dåligt spår. Blir svårt nu, säger Ove.

11 Swift Triumph (Robert Bergh) gjorde ett bra lopp senast bakom Nahar. Formen är god på honom men han fick ett besvärligt utgångsläge. Garderar man upp loppet tycker jag att man ska ha med honom ändå, säger Jimmy Jonsson.

Intervjuerna är plockade från Sportbladets kuskintervjuer inför omgången. Läs ALLA intervjuer här ovan.