Så ska Veijo ta en dubbelseger i dag

Foto: aln
TRAV

En formtränare på långresa.

Veijo Heiskanen åker till Hagmyrens jackpotspäckade V75-omgång med två högintressanta hästar.

– Båda har full form och bra lägen så jag har inget att klaga på, säger Åbytränaren.

Över en miljon kronor inkört bara i juli.

Veijo Heiskanens resultat under högsommarvärmen skvallrar onekligen om att han har stallet i bästa slag, även om han själv inte verkar trivas helt med sommarvädret.

– Jag tror jag körde in runt en miljon i juli i fjol också, så det verkar vara min månad, även om jag trivs bättre på vintern, påstår han och förklarar sig:

–  Det regnar ju så mycket nu, på det sättet måste juli

vara den värsta månaden här på västkusten. Jag minns när jag flyttade hit från Kalmar, man trodde att man kommit till en annan världsdel.

Att träna häst verkar onekligen fungera ändå och Heiskanens två resenärer på väg mot Hagmyren har båda visat storform under sommaren.

2 Mack Pointer (V75-4) är ett förvandlingsnummer som gjort fem starter i sin nya regi och hade två vinster i bagaget då han galopperade i ledningen 500 kvar vid sitt senaste framträdande.

– Det stämmer nog att hästen höjt sig sedan han kom hit, men senast vet jag inte riktigt vad som hände. Han måste ha fastnat i knäkappan och galopperat därför. Efter galoppen gick han jättebra så det var garanterat segern som rök där, säger Veijo som är ute efter snabb revansch.

– Det är jag, även om det inte är så enkelt på V75. Men vi siktar på samma taktik och kommer vi till ledningen släpper jag inte frivilligt. Det blir första gången han reser långt sedan han kom till mig, men han är valack och borde inte tänka på något bus. Distansen är den rätta och jag har feeling för att han räcker långt i sin klass.

Offensiv taktik

5 Orlando Croft (V75-7) drog in stora pengar som trea i det finska storloppet Suur-Hollola för en månad sedan, men hamnade hopplöst långt bak i ett V75-lopp senast och fick inget med trots en vass spurt.

– Hästen gick riktigt bra då också, men uppgiften blev omöjlig. Han är mest stark och ingen sprinter egentligen, men tål å andra sidan att gå hårt hela vägen över den här distansen så jag tänker köra betydligt offensivare den här gången. Målet är att komma fram utanpå ledaren så fort som möjligt, sedan lägger vi 1.12-1.13-fart på loppet. Slipper vi bara för lång bit i tredjespår så tror jag att han kan putsa sitt rekord på 1.12,3 med någon tiondel, säger Heiskanen som inte är främmande för en dubbelseger.

– Det är inte omöjligt, men det kan ju lika gärna bli galopp med båda. Jag tycker i alla fall att de är värda att räkna med.

Och den som räknar rätt på lördag kan bli rikligt belönad. Jackpotten från tisdagens extra V75-omgång på Jägersro innebär nämligen att en ensam vinnare med sju rätt beräknas få 35 miljoner kronor.

Robin Johansson/Kanal75