V75-KUNGEN

Foto: aln
TRAV

Seger 37, 38 och 39 på V75.

Åke Svanstedt tog en trippel på Hagmyren och fortsätter att dominera i trav-Sverige.

– Så här ser det ut nästan varje lördag. Svanstedt är överlägsen just nu och så kommer det säkert att vara ett bra tag framöver, sa spelexperten Ralf Vadsmo i TV4.

Han vann inget lopp på Jägersro i tisdags när banan arrangerade extra V75-tävlingar. Snacket kom då igång direkt. Var det dags för en svacka för stall Svanstedt? Under lördagen gav ”grön kusk” ett snabbt svar på den frågan. Han tog en imponerande trippel på Hagmyren.

”En jättebra häst”

Det började redan i den första avdelningen. Svanstedt gjorde inga fel med storfavoriten Mellby Sambuca och ledde loppet runt om.

– Det är en jättebra häst. Det är en mycket bra häst för sin klass. Jag hade kunnat ligga var som helst i det här loppet jag hade vunnit i alla fall, sa stjärntränaren i vinnarcirkeln efter loppet.

Det skulle inte dröja länge innan han skulle dit igen. I V75-2 körde Åke Svanstedt offensivt med Dreamalittledream – med all rätt. Hästen fick gå den tunga vägen, men malde bara ner allt och vann ganska säkert till slut.

Dominerar ligorna

Men Axevallaproffset var inte nöjd där. I den näst sista avdelningen brakade han till ledningen med S.J's Otto. Han utmanades hårt över upploppet av Örjan Kihlström och Stig H Johansson-tränade Le Cannibale, men vann med säker marginal.

– Han var pigg och fin, konstaterade Svanstedt efter tredje dagssegern och den 39:e tränarsegern på V75 hittills i år.

Tränarligan – en liga som Svanstedt fullständigt har dominerat i år. Han leder nu med 27 V75-segrar före tvåan Björn Goop (12 V75-segrar hittills i år). Även kuskligan på V75 dominerar ”grön kusk” fullständigt. Hittills har han vunnit 32 V75-lopp. Tvåa i den ligan ligger Örjan Kihlström som vunnit 19.

Efter tävlingarna blev stjärntränaren hyllad i TV4.

– Så här ser det ut nästan varje lördag. Svanstedt är överlägsen just nu och så kommer det säkert att vara ett bra tag framöver, sa spelexperten Ralf Vadsmo i TV4.

FAKTA

Så överlägsen är Svanstedt:

Kuskligan på V75 – 2011:

1) Åke Svanstedt - 32 segrar.

2) Örjan Kihlström - 19 segrar.

3) Erik Adielsson - 15 segrar.

4) Björn Goop - 14 segrar.

5) Ulf Ohlsson - 10 segrar.

Per Lennartsson 10 segrar.

8) Jorma Kontio - 9 segrar.

9) Lutfi Kolgjini - 6 segrar.

10) Flemming Jensen - 5 segrar.

Peter Untersteiner - 5 segrar.

Tränarligan på V75 – 2011:

1) Åke Svanstedt - 39 segrar.

2) Björn Goop - 12 segrar.

3) Stefan Hultman - 11 segrar.

4) Stig H Johansson - 10 segrar.

5) Lutfi Kolgjini - 8 segrar.

6) Robert Bergh - 7 segrar.

Kari Lähdekorpi - 7 segrar.

8) Svante Båth - 6 segrar.

Flemming Jensen - 6 segrar.

Per Lennartsson - 6 segrar.