Lennartsson: ”Han är ett fenomen...”

Foto: aln
Segerglädje Alvena Pele tillsammans med Per Lennartsson och skötaren Linda Nyman efter segern i E.J:s Guldsko på Hagmyren.
TRAV

Alvena Pele flög till ledningen.

Sedan var loppet över.

Hästen var strålande fin och utklassade motståndet i E.J:s Guldsko.

– Det är ett fenomen bakom startbilen, han har en helt annan frekvens än de flesta andra, hyllade kusken Per Lennartsson efter segern som var värd 200 000 kronor.

Reven d' Amour eller Alvena Pele i ledningen? Det var det många som frågade sig inför gulddivisionen E.J:s Guldsko på Hagmyren.

Svaret: Alvena Pele – hur enkelt som helst.

Väl i ledningen fick tränaren och kusken Per Lennartsson bestämma tempot då värsta motbudet, Reven d´Amour satt i rygg på ledaren. Ut på den sista långsidan attackerade Neo Smed och Johnny Takter i spåren, då passade Lennartsson på att grilla motståndarna och höjde tempot markant. In i den sista svängen såg Alvena Pele ut som en rund miljon och när Per Lennartsson lättade lite på tömmarna sprintade hästen undan till säker seger före Neo Smed och snabbt spurtande Reven d' Amour.

– Han såg ruggigt bra ut i dag.  Det är en riktig skönhetsupplevelse att se hästen, sa Stig H Johansson, som satt med som expert i TV4, direkt efter loppet.

”Sätter ett högt betyg”

Kusken Per Lennartsson var givetvis också mycket nöjd med sin adept efter den fina insatsen.

– Han var jättefin i dag, jag sätter ett högt betyg på honom i dag, han var väldigt bra, sa han i TV4.

I vinnarcirkeln kom man in på hästens startsnabbhet. En snabbhet som är unik, enligt tränaren själv.

– Det är ett fenomen bakom startbilen, han har en helt annan frekvens än de flesta andra. Sen har han en speed de sista 300 metrarna också, det är ju där pengarna delas ut, fortsatte Lennartsson.

Elitloppet nästa?

Efter dagens seger har Alvena Pele tjänat över 2,5 miljoner kronor. Och får man tro Stig H Johansson så väntar större uppgifter för talangen i framtiden.

– Fortsätter han att utvecklas så här så är det en häst för Elitloppet nästa år, sa ”mäster” i TV4.