Stjärnans uppvisning i franska storloppet

Ready Cash tog imponerade seger - jättefavorit till segern i Prix d'Amerique

TRAV

Nummer ett i Europa och jättefavorit till segern i Prix d'Amerique om några veckor.

I nyårsdagens Prix de Bourgogne på Vincennes i Paris stod franske sjuåringen Ready Cash än en gång i en klass för sig.

Om det fanns minsta tvivel inför loppet är de som bortblåsta efter nyårsdagens uppvisning. Om inte alla tecken slår fel kommer Ready Cash att ta sin andra raka seger i världens tuffaste travlopp om några veckor.

Ready Cash är en av de största favoriterna i Prix d'Amerique i modern tid. Detta tillsammans med hästar som Varenne - segrare i Prix d´Amerique åren 2001 och 2002 - och franske nationalidolen Ourasi med fyra inteckningar i loppet, 1986, 1987, 1988 och 1990.

I och med söndagens seger i Prix de Bourgogne har superhästen vunnit samtliga de tre så kallade B-loppen som körts i Frankrike i vinter. Förkrossande överlägset dessutom.

Franck Nivard valde den här gången att låta sjuåringen gå till ledningen 1100 meter kvar och Ready Cash fick sedan dra undan över upploppet i rena joggingstilen.

Segertiden skrevs till 1.10,7 över 2100 meter.

Andrahandsfavoriten Main Wise As hakade på hyggligt i rygg en bit bakom Ready Cash. Övriga stort slagna.

Iceland trött

Stefan Melanders Iceland var inblandad i den tuffa körningen från start och tog ledningen efter en bit och fick släppa och överta igen i en ryckig inledning.

Första 650 meterna klockades till 1.07,0 och första 1000 till 1.09,5. Iceland, körd av Dominik Locqueneux, blev förståeligt trött och slutade fjärde sist av de felfria i det 17 hästar stora fältet.

Norske Yarrah Boko diskades för galopp i utgången av den sista kurvan (störd) efter att Jean-Michel Bazire låtit hästen få ett lopp djupt ner i kön.

Den franske tränaren menade efteråt att Yarrah Boko var på rätt spår och hoppades på en start i världens största montélopp, Prix de Cornulier, som rids helgen innan Prix d'Amerique.

Ready Cash tränare Thierry Duvaldestin meddelade att hans stjärna även ska få starta i det fjärde och avslutande B-loppet Prix de Belgique, söndagen 15 januari.

I det loppet siktar Stefan Hultman på att Maharajah ska få ge sig in i matchen inför det stora slaget i Paris. Både Ready Cash och Maharajah kommer att stå med 25 meters tillägg i Prix de Belgique.

Mikael Wikner/Kanal 75