”Är dödsdömt det hon ger sig in på”

TRAV

Här är helgens stora snackis i trav-Sverige.

Jenny J Karlsson körde stenhårt i gulddivisionen på V75 och kritiserades hårt av experter efteråt.

– Det är rent dödsdömt det hon ger sig in på. Jag kan inte på något sätt försvara en sån här styrning, säger Anders Malmrot i Vinnare Söndag i TV4.

Ulf Stenströmers stjärna Noras Bean vann gulddivisionen på Halmstad överlägset och laddas mot världens tuffaste travlopp Prix d´Amerique. Men snackisen efter loppet var knappast stjärnans seger, eller framtida matchning. Alla blickar riktades mot Jenny J Karlsson som körde stenhårt med Hoity Toity Face i loppet. Ekipaget var chanslösa på att ta ledningen mot Flemming Jensen och Strong Boy D.E., men det struntade Karlsson i och fortsatte gasa. Första 500 metrarna gick på ursinniga 1.06,6. Körningen fortsatte och i den sista svängen tröttnade Hoity Toity Face och galopperade uppgivet.

– Jenny nu måste du ge dig, det går inte att köra på det där sättet, skrek experten Lennart Forsgren i ATG Live mitt i loppet.

”Får rätta sig efter det”

Efter målgången bombades ATG Live med sms angående körningen i loppet och kritiken mot Jenny J Karlsson visste inga gränser. I Vinnare Söndag i TV4 togs agerandet upp och experterna Jennifer Tillman och Anders Malmrot fick ge sin syn på det hela.

– Vi vill ha körning i loppen och jag kan förstå att man gasar från början för att få ledningen, eller söka position. Men när man efter 500 meter ser att man inte kommer förbi, då får man rätta sig efter det. Hon kör inte för bästa placering här, det är rent dödsdömt det hon ger sig in på. Jag har svårt att se varför hon gjorde så, säger Anders Malmrot.

Han fortsatte:

– Jag kan inte på något sätt försvara en sån här styrning. Det blev fel den här gången, och så kan det bli.

Tillman var nådigare i sin kritik, men fundersam över hur Jenny J Karlsson tänkte i loppet.

– Det var andrahandsfavoriten i ledningen också, så det var väl inte riktigt tänkbart att hon skulle få ta över ledningen. Även om hon försökte...

ARTIKELN HANDLAR OM