”Är fullständigt oslagbar i PdA”

Foto: kanal75
Tar andra raka i storloppet Anders Lindqvist ser ingen som kan utmana Ready Cash i Prix d´Amerique. ”Jag ser ingen häst i världen just nu som kan slå honom”.
TRAV

Det blir inte ens spännande sista söndagen i januari.

Enligt Frankrike-experten Anders Lindqvist kan ingen rubba Ready Cash i Prix d´Amerique.

– Det är makalöst vad bra han är, jag har svårt att tänka mig att någon häst ska slå honom, säger han till Trav365.

Franske superstjärnan Ready Cash går från klarhet till klarhet. I och med söndagens seger i Prix de Bourgogne har stjärnan vunnit alla de tre så kallade B-loppen som körts i Frankrike i vinter. På halvfart. Joggandes.

– Han är inte toppad på något sätt, de har fortfarande inte dragit på för fullt med honom. I går la Nivard spöet på hästen efter mål, då bara stack hästen. Han ser ruskig ut, säger Anders Lindqvist.

”Det är otroligt”

Nu är Europas- och kanske världens bästa häst megafavorit till att ta andra raka segern i Prix d´Amerique. Bara Varenne, med två PdA-segrar och franske Ourasi, som vann världens tuffaste travlopp hela fyra gånger, har burit ett sådant stort favoritskap tidigare.

– Det är makalöst vad bra han är. Det är han, Varenne och Ourasi som utmärker sig. Alla är fantastiska hästar som alla varit huvudet högre än sina konkurrenter.

Kan någon slå honom i Prix d´Amerique?

– Jag har svårt att tänka mig det. Han är fullständigt oslagbar. Alla här nere är fantastiskt imponerade av hästen. Nivard (förstekusk på hästen) bara lyser med hela ansiktet i intervjuerna. Han vinner hela tiden, utan att han kör på hästen. Det är otroligt.

Vilka hästar kan utmana om segern då?

– Main Wise As var förbättrad i Prix de Bourgogne, det var kul. Det är ingen annan som kan utmana. Severino var visserligen bra i skymundan i går. Det mest troliga är att de är på "pallen".

”Svårt att tro på Maharajah”

Svenske fixstjärnan Maharajah, tvåa i PdA i fjol, är nu kvitt sin infektion och laddas mot ny start i storloppet. Men att ”Marre” ska kunna vinna loppet ser Lindqvist som långsökt.

– Det finns alltid entusiaster som tror på sin sak, eller sin häst. Men det är svårt att kunna tro på det just nu i alla fall.

– Han visade ifjol vilken fantastisk häst han är. Han har stora chanser att upprepa fjolårets resultat och vara tvåa, men han kan inte slå Ready Cash.

FAKTA

Anders Lindqvists lista – de blir topp 3 i Prix d´Amerique:

1. Ready Cash

2. Main Wise As

3. Severino