ATG: Goop kommer om han får ett pris

Foto: kanal75
TRAV

Jorma Kontio kommer inte och Åke Svanstedt är mycket osäker.

Här är nästa stjärnfall för årets hästgala nästa fredag:

Björn Goop nobbar tillställningen.

– Goop är lite prinsessan på ärten. Han kommer om han får ett pris, säger Nils Stahre på ATG.

Nästa fredag smäller det på Rondo i Göteborg. Årets stora travfest, hästgalan, går då av stapeln dagen innan Åby arrangerar V75-tävlingar med V75-Mästaren som höjdpunkt.

”Tackade nej tidigt”

Men galan ser ut att bli utan några av sportens största stjärnor. Jorma Kontio har valt att tacka nej då han befinner sig på semester. Åke Svanstedt är högst osäker då han är i Florida med familjen. ATG och TV4 jobbar för att få hem den största profilen i trav-Sverige, men ännu är inget klart. Nu är nästa stjärnfall för galan bekräftat. Tränaren och kusken Björn Goop kommer inte.

– Nej, jag ska inte på hästgalan. Jag tackade nej tidigt. Jag ska inte köra tävlingar den dagen, jag tror inte det, så jag tar ledigt, säger han.

Så du skippar festen?

– Skippar och skippar, jag har sagt att jag inte ska gå. Jag har fullt upp med träningen och det är viktigt.

Det är några av de största inom sporten som nobbar galan. Det är väl lite tråkigt?

– Ja, absolut. Det är en jättefin tillställning. ATG bjuder upp till stora grejer, men som det ser ut just nu ska jag inte gå, säger Björn Goop.

”Sätta oss och prata”

Spelbolaget ATG hade naturligtvis sett alla de största profilerna på plats, men menar att de inget kan göra om de aktiva inte vill komma.

– Goop är lite prinsessan på ärten. Han kommer om han får ett pris, säger Nils Stahre på ATG.

Helene Lindstedt fortsätter:

– Vi kan ju inte tvinga någon att komma, men det är ju så klart jättetråkigt. Vi får väl kanske sätta oss ner och fråga varför de inte vill komma. Och vad vi kan göra för att få dit dem.