Malin Berås portas från årets hästgala

Foto: aln
Norska montéryttaren Malin Berås blev Miss Travsport 2011, men får inte ta emot priset på årets hästgala.
TRAV

Norska Malin Berås blev Miss Travsport 2011.

Men hon får inte komma till årets hästgala för att ta emot sitt pris.

– Jag tycker nog att detta är ganska trångsynt och bakåtsträvande, säger amatörtränaren Dennis Ek, som startade skönhetstävlingen på sin hemsida.

Solvalla-amatören Dennis Ek startade tävlingen som en rolig grej på sin hemsida, stallrosa.se. Men ”Miss Travpsort 2011” blev väldigt populär. 22 tjejer nominerades till kategorin och på hemsidan kunde man fram till årskiftet rösta på vilken tjej som är fagrast i branschen. Det stod länge och vägde och det var flera med chans på titeln. Men till slut blev det en överlägsen segrare. Den enda norska tjejen, montéryttaren Malin Berås, sopade banan med motståndet och fick över 38 procent av rösterna. Totalt röstade 14 000 personer, Berås fick över 5300 av dessa.

”Tråkigt att meddela Malin”

Initiativstagaren Ek hade som mål att vinnaren i skönhetstävlingen skulle få gå på Årets Häst-Galan på Rondo i Göteborg nästa fredag och ta emot sitt pris, men så blir det inte. ATG anser inte att det "platsar" på årets stora travfest.

– Vi har pratat med Dennis och har sagt att det här är en gala som bygger på prestationer, men vi tackar för hans engagemang, säger Hasse Svennehed, pr-chef på spelbolaget.

Dennis Ek håller inte med.

– Jag tycker nog att detta är ganska trångsynt och bakåtsträvande av ATG. Att bjuda in Malin Berås och avsätta tre minuter till att överlämna priset borde ju vara hur lätt som helst, säger Dennis Ek.

Han fortsätter:

– Nu blir det tråkigt att meddela för Malin Berås att här hemma i Sverige vill man inte bjuda in henne.

”Extra kul att slå svenskarna”

Berås är mycket nöjd över att ha vunnit tävlingen.

– Det är jätteroligt, det är inte varje dag man får en sådan utmärkelse, säger hon.

– Det är alltid extra kul att slå svenskar, tillägger hon med ett skratt.

Vad säger du om att du inte får gå på galan?

– Det är ju tråkigt så klart, det hade varit riktigt kul att få vara där. Men det gör inte så mycket. Jag får nog priset på något annat sätt, säger Malin Berås.

HÄR kan du se hur Miss Travsport 2011 slutade.