– Jag är inte rädd för att vara clown

Foto: kanal75, tv4 play
TRAV

Han gästspelade som expert i TV4 under V86 på Solvalla.

Under lördagen när V75 kördes i Finland var Kari Lähdekorpi i rutan igen – och tränaren öppnar för en fortsättning i tv.

– Jag har alltid tyckt att det är hemskt roligt att vara med, säger han.

Kari Lähdekorpi är känd inom trav-Sverige som den smått pessimistiske finländaren som alltid säger vad han tycker och tänker. I tv-intervjuer bjuder han oftast på ett eller annat spektakulärt uttalande som roar – eller upprör.

”Lite färglöst...”

Under onsdagens TV4-sändning från V86 på Solvalla gästspelade proffstränare som expert i studion. Där körde Kari på med samma stil och bjöd på sig själv. På lördag när V75 avgörs i Finland är han återigen med i TV4.

– På lördag vet jag inte riktigt vad jag ska ha för roll, men jag har lovat dem att vara med i alla fall, säger Kari Lähdekorpi.

– Jag har alltid tyckt att det är hemskt roligt att vara med, fortsätter han.

Så du kan inte tänka dig att jobba som expert i tv?

– Jo, men det är aldrig någon som har varit intresserad av mig. Jag tycker att killarna som gör trav-tv är jätteduktiga, men det är lite färglöst. Jag säger inte att jag gör det bättre, men...

– Jag har ingen prestige eller är rädd för att vara en clown, för det har jag varit i hela mitt liv, på något sätt. Jag bryr mig inte om någon tycker att jag säger något galet. Om de bryr sig så skiter jag i det i alla fall.

”Ta fram badmössorna?”

Vad tycker du om trav-tv generellt?

– Det är bra program för travnördar som spelar och är intresserade. Man får bra information och så, men det är ingenting för de som är på gränsen till travintresserade. Så upplever jag det.

Vad ska man göra för de då?

– Jag vet inte, de får väl ta fram badmössorna?

Om du får frågan om att vara med som V75-expert i TV4, skulle du tacka ja då?

– Det hade jag nog inte haft något emot.

FAKTA

Lähdekorpis häst på V75

Maxwell Mayday i V75-3:

Kan han vinna?

–  Njae, det är många snabba invändigt. Men jag tror inte att han är så mycket sämre än någon annan om han har en bra dag. Han är ständigt underskattat, hälsar Lähdekorpi.