Ta chansen – köp Foppas V86-hästar

Foto: ALN
TRAV

Storsatsande Stall Elit avvecklar sin verksamhet – och säljer hästarna.

Nu kan du köpa Peter ”Foppa” Forsbergs V86-hästar.

– Delmonica Sund gillar jag, jag hade haft höga tankar om vi hade haft ett bättre spår, säger Kent Forsberg.

För snart fem år sedan köpte några av landets största idrottsstjärnor hela D-kullen från Erikssunds stuteri med målet att vara med i de stora unghästloppen. Kändisar som Peter Forsberg, Kent Forsberg, Sven-Göran Eriksson, Hardy Nilsson och Hasse Backe pumpade in miljoner i satsningen. Kändiskonsortiet döptes till Stall Elit. Från början hade idrottsprofilerna höga tankar om sina hästar men satsningen har inte blivit någon succé.

Enbart en av de 15 hästarna som inhandlades har tjänat över en miljon kronor och nu avvecklar Stall Elit sin verksamhet. För några veckor sedan avslöjade Trav365 att samtliga hästar som ingår i Stall Elit är till salu och på onsdag startar två av dem på V86 på Solvalla.

I V86-3 möts Debora Sund och Delmonica Sund och vid en snabb affär kan du bli ägare till hästarna – innan loppet. Debora Sund startar från spår fyra bakom startbilen, men Kent Forsberg tror inte på någon segerchans.

– Hon har har varit sisådär och har ingen större chans. Spåret är bra men jag tror ändå inte det räcker. Hon har glimtat till i bland men överlag har vi inte tyckt att det varit någon höjdarhäst. Hon har tappat travet i alldeles för många lägen. Det finns fart i henne, men jag vet inte vad det beror på att hon inte producerar.

”Varit väldigt mycket sjuk”

Delmonica Sund har lottats till sämsta spåret, 12. Men trots det tror delägaren på skrällchans.

 – Hon gillar jag. Hon har varit väldigt mycket sjuk, åkte bland annat på en hjärtmuskelinflammation och det har strulat med hälsan hela tiden. I någon av de första starterna slog hon Tamla Celeber, så då fanns det i alla fall något. I den senaste starten var hon inte bra, hon kom taskigt till. Från spår tolv ska hon ha tur, skulle hon fått byta spår med Debora Sund hade jag haft höga tankar om henne på onsdag, säger Kent Forsberg.

Om era hästar skulle gå bra på onsdag, tror du att ni lyckas få dem sålda då?

– Det förbättrar chanserna i alla fall. Men det är ingen större marknad i dag. Det är svårt att få det att gå ihop om man har en häst i dag, det är tufft, säger Kent Forsberg till Trav365.