Tjänat 4,9 miljoner – säljer stjärnhästen

TRAV

Han har tjänat 4,9 miljoner kronor.

Nu säljer Peter och Kent Forsberg sin stjärna Real de Rabut på Prix d'Amerique-auktionen.

– Får vi rätt pris så kommer vi sälja honom, säger Kent Forsberg.

Foto: ALN

Hockeylegendarerna Peter och Kent Forsberg är ägare till den sjuårige valacken Real de Rabut som tävlat mycket framgångsrikt i Sverige och i Frankrike. Valacken har vunnit flera storlopp under sin karriär och sprungit in 4,9 miljoner kronor på 67 starter.

Så sent som i söndags startade hästen i storloppet Prix de Lille på Vincennes travbana i Paris. Hästen fick en bra start, men hade ingenting med segern att göra utan slutade i det slagna fältet. Kent Forsberg följde loppet – men är inte överraskad över misslyckandet.

– Han kom lite byngligt till och fick ett konstigt lopp. Det var lite för bra hästar emot, det såg man också på Sebastian K. som blev trött också, säger Forsberg.

”Inget som är offentligt”

I slutet av januari avgörs Prix d'Amerique och i samband med storloppet arrangeras en stor hästauktion. På auktionen har Peter och Kent Forsberg planer på att sälja sin stjärna där flera hästar med svenskintresse är till salu.

– Får vi rätt pris så kommer vi sälja honom. Han gör sig bäst nere i Frankrike och vi har hästarna för att kunna åka och se på dem och följa dem här hemma.

Vad vill ni ha för hästen?

– Det får vi se. Vi har satt en gräns, men det är inget som är offentligt, säger Kent Forsberg.