Efter utspelet – nu svarar Goop

Foto: Tony Ryttar
TRAV

Björn Goop nobbar travgalan – vilket irriterar ATG.

Nu svarar landets segerrikaste kusk på kritiken.

–  För mig är det skönare att kunna vara med mina nära vänner, vila och ladda upp inför tävlingarna på mitt sätt än att känna sig obekväm på en gala, skriver Goop på sin hemsida.

Mannen med guldhjälm, Björn Goop, vinner mest lopp i Sverige och är en av världens bästa kuskar. På fredag är det dags för den årliga Årets häst-galan på Rondo i Göteberg där landets travelit samlas för att hylla de bästa två- och fyrbenta.

Men i år ser galan ut att bli flera starka profiler fattigare. Jorma Kontio, Åke Svanstedt och Björn Goop kommer inte besöka galan – vilket irriterar spelbolaget ATG. Nils Stahre, anställd på ATG, sa så här i förra veckan om Goops nobb av travgalan.

– Goop är lite prinsessan på ärten. Han kommer om han får ett pris, sa Stahre.

”Jag försöker vara professionell”

Uttalandet har fått Goop att reagera. På sin hemsida svarade Goop bara någon dag senare. Stjärnkusken menar att hans jobbschema är så pass tufft att han behöver återhämta sig – och därför avstår festligheterna.

– Jag vill först säga att galan är fantastiskt fin och det är en ära att vara en av dom nominerade och få journalisternas stöd. Det har stor betydelse för mig och Sveriges trav journalister (SHK) är bland det viktigaste vi har inom travet förutom hästarna. Jag går inte på galan av protest utan av den enkla anledningen att jag mår bättre att vara ledig och ladda upp inför dom viktiga tävlingarna dagen efter. Jag tävlar 27-31 dagar i månaden året runt och tror dom flesta har förståelse för att jag vill vara rädd om dom "fria" kvällar jag har. För mig är det skönare att kunna vara med mina nära vänner, vila och ladda upp inför tävlingarna på mitt sätt än att känna sig obekväm på en gala.

Goop fortsätter:

– Om det är vad ATG i Aftonbladet kallar att vara prinsessa på ärten så får jag ta på mig det. Men jag försöker vara professionell och lära mig ta hand om dom små stunder jag har till återhämtning. Däremot ger uttalandet i Aftonbladet mer en klar syn på vad ATG tycker om oss aktiva egentligen, säger Björn Goop på sin hemsida.