Tränaren: Vi slår inte Stig H:s häst

Foto: ALN
TRAV

Om tre veckor jagar han fem miljoner kronor i världens största travlopp.

Men på lördag tror Ulf Stenströmer inte på seger med sin stjärna Noras Bean i V75-mästarna.

– Det känns som att tre hästar gör upp men jag tror Stig H:s vinner, säger Stenströmer.

Noras Bean, sju år, har på 51 starter vunnit 12 lopp och tjänat 6,6 miljoner kronor. Hästen har under varje säsong varit med och tävlat mot landets bästa hästar men om knappt två veckor spänner tränaren Ulf Stenströmer bågen.

Stenströmer har anmält sin stjärna till världens tuffaste travlopp, Prix d'Amerique, och med största sannolikhet kommer hästen med i loppet. I Prix d'Amerique kommer sjuåringen få motstånd av flera av världens bästa hästar, bland annat fenomenet Ready Cash som för tillfället är jättefavorit till segern.

Som en sista uppladdning kommer Noras Bean på lördag starta i V75-mästarna på Åbytravet med 200 000 kronor i förstapris. Hästen startar från 40 meters tillägg och tränaren är lyrisk över hästen för dagen.

– Han såg strålande ut senast vid segern och var fullständigt okörd i mål så det var en perfekt genomkörare. Han låg lågt i puls och fick springa en snabb tid utan att bruka sig. Det fanns mycket krafter kvar i mål, jag hoppas och tror att det loppet ska vara en formhöjare, säger Ulf Stenströmer.

Men trots siktet på Prix d'Amerique så tror Stenströmer inte på seger på lördag.

– Det är klart att han har chans men han möter riktigt bra hästar. Det känns som att tre hästar gör upp om det på förhand och det är Admiral Newport, Noras Bean och Quarcio du Chene.

Vem tror du vinner?

– Stig H:s häst, Admiral Newport.

”Planen en längre tid”

I söndagens Vinnare i TV4 anmäldes Noras Bean till Prix d'Amerique i direktsändning. Men tränaren har under flera månader haft storloppet i Paris som mål.

– Det har varit planen en längre tid. Han tävlar bättre ju bättre hästar han möter och han gör aldrig bort sig, han springer med i alla tempon. Nu vet jag inte om det kommer finnas någon spurt men han kommer inte skämma ut sig och som ägare och tränare är det en stor ära att få vara med där.

Känns det givet att starta i Prix d'Amerique?

– Ja, det kanske är en once in a lifetime och har vi en sådan här skjutare så måste vi testa. Han är absolut inte borta från pengasnacket och när vi förberett honom för det så ska vi inte sluta med de planerna.

Kan Noras Bean vinna?

– Nej, realistiskt så går det inte utan Ready Cash ser ut att vara världens bästa häst på många år. Jag är jättenöjd om vi får vara med och kan tjäna en peng. Jag kommer inte ställa några krav på honom, men en förhoppning på en peng har jag. Men det måste klaffa maximalt för honom. Han kommer vara med och slåss om allt ser bra ut, säger Ulf Stenströmer till Trav365.