”Snart kan man lägga ner galan”

Foto: Kanal75
”DÅLIG STIL” Lutfi Kolgjini är kritisk mot sina kollegor som väljer att nobba travgalan på fredag.
TRAV

Björn Goop, Åke Svanstedt och Jorma Kontio nobbar travgalan.

Det får deras kollega Lutfi Kolgjini att kritisera travstjärnorna.

– Det är dålig stil, snart kan man lägga ner galan om vi aktiva inte ställer upp, säger Kolgjini till Trav365.

På fredag är det stor travgala på Rondo i Göteborg där landets två- och fyrbenta stjärnor ska hyllas. Intresset kring galan är stort men under de senaste veckorna har det kommit fram att galan blir flera profiler fattigare.

Travstjärnor som Björn Goop, Åke Svanstedt och Jorma Kontio väljer att avstå galan. Svanstedt och Kontio har valt att åka utomlands medan Goop stannar hemma för att ladda inför V75 på lördag. Detta får deras kollega, Lutfi Kolgjini, att reagera. Kolgjini är irriterad över stjärnornas beteende.

– Jag tycker det är dåligt, det är dålig stil. Här ställer de upp och försöker göra något riktigt trevligt för oss aktiva, tänk på de som aldrig får komma. Jag vet de som fått vara med en gång och väldigt, väldigt gärna vill komma igen. Det är speciellt utvalda som är välkomna till den här galan och hur skulle det se ut om Zlatan inte kom till Fotbollsgalan eller att några av våra största idrottare inte kom till Idrottsgalan? Det är dålig stil. Man kan snart lägga ner galan om vi aktiva inte ställer upp och kommer.

”Ska ha en anledning”

Kolgjini är nominerad till årets tränare samt har Joke Face nominerad till årets äldre. För Kolgjini är det givet att gå på galan.

– De ska ha en anledning om de ska avstå, annars tycker jag inte det är rätt att göra så. Jag bojkottade själv ett år men jag hade anledning. De glömde bort att nominera mig till årets tränare, och jag markerade genom att inte gå på galan. Jag var inte intresserad av att bli bjuden med armbågen.

Björn Goop avstår för att ladda inför kommande tävlingsdagar, vad säger du om det?

– Det är klart att Björn har ett pressat schema, men herregud det är en kväll. Jag jobbar morgon till kväll och kör sista turen när det är mörkt, jag har till och med skaffat belysning på banan för att kunna träna länge. Stig H är inte alltid nominerad, men han är alltid på galan. Va fan har inte Stig H att göra? Han har alltid haft mycket att göra, men han tar sig tid och går. Alla i den här branschen har mycket att göra, hela tiden. De allra flesta skulle vilja delta på den här galan, men det är få förunnat att få vara med, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.