Sportchefen: Vill fortsätta med V86

Foto: KANAL75
TRAV

Snart är testomgångarna av ATG:s storsatsning V86 avklarade.

Kommer spelformen fortsätta leva? Det vill i alla fall Solvallas chef.

– Jag är mycket positiv, det är en unik onsdagsprodukt, säger Tore Fyrand.

I slutet av november lanserades V86 och det har blivit en succé. Omsättningen under onsdagarna har ökat rejält och inom kort ska ATG tillsammans med Solvalla besluta om spelformen kommer fortsätta leva vidare.

”Ska fortsätta”

Sex av tio testomgångar har avklarats och enligt uppgift ska ATG i nästa vecka ta beslut om framtiden. Solvallas chef, Tore Fyrand, har följt V86 under hela försöksperioden och är väldigt nöjd hittills.

– ATG önskade en spelform för att få en unik onsdagsprodukt och det har varit positivt med en högre omsättning. ATG får värdera om det här kommer vara kvar, men det är tydligt att spelformen skiljer sig mycket mot de andra spelformerna. ATG får värdera men vi på Solvalla lever som att det här ska fortsätta men det är ATG som sitter på nyckeln, säger Tore Fyrand.

Är du överraskad över spelarnas intresse för V86?

– Jag har blivit lite överraskad att det är så hög omsättning. Det har varit mycket högre tal än vad jag hoppades på, sen vet man inte om det beror på att det varit några jackpottar. Sen har vi haft fulla fält hela vägen i en årstid då det startas minst hästar. Det man kan ställa sig ett frågetecken till är i det loppet där vi har åtta bakom bilen, där kanske vi ska utöka till tio startande.

Vill du ha kvar V86?

– Jag tycker att det är spännande att ha en unik onsdagsprodukt så jag är väldigt positiv till V86. Från min sida ser jag det här som positivt, men det är ATG som fattar beslutet och bestämmer, säger Tore Fyrand till Trav365.