Travmiljonärens mål: Bli travkusk

TRAV

Han har vunnit miljoner på trav och jobbar på Solvalla.

Nu siktar Fredrik Ekman, 27, på att ta travlicens – och köra lopp.

– Jag tror det är en erfarenhet som kan vara till nytta i mitt arbete, jag är jäkligt nyfiken, säger Ekman.

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
Fredrik Ekman.

Fredrik Ekman, 27 år, tog för några år sedan hem drömvinsten på V75 och blev mångmiljonär. Efter det har han börjat jobba på Solvalla på marknadsavdelningen och för att få mer förståelse för travsporten har Ekman nu som mål att ta travlicens.

För tillfället lär sig Ekman mer om hästar på Solvallas travskola där han lär sig att sela, borsta och köra hästarna. Efter det har han som mål att ta licens för att kunna köra och träna hästar.

 – Jag är delägare i en häst hos Niklas Robertsson och det vore roligt att få en inblick bakom kulisserna med hästarna. Jag har en dröm om att träna och köra häst i framtiden, sen får vi se om det blir så. Planen är att ta någon form av licens som passar mig, men det som är så bra med nybörjarkursen är just att man inte behöver ha någon plan

–  Jag tror det är en erfarenhet som kan vara till nytta i mitt arbete, men jag är också jäkligt nyfiken på det här och tror att fler känner som jag. Därför vill jag berätta om det här och uppmana fler att prova. Det var först när jag började på Solvallas marknadsavdelning som jag förstod att de bedriver utbildning för vuxna överhuvudtaget, vilket jag tror fler kan känna igen sig i, säger Fredrik Ekman.

”Staketkuskar bör söka sig stallbacken”

Ekman uppmanar nu andra att utöka sitt hästintresse och lära sig mer om djuret.

- I stora drag är ändå mitt huvudmål att fler vuxna upptäcker landets travskolor och framförallt deras vuxenutbildningar. Att fler staketkuskar söker sig ner till stallbacken, helt enkelt, säger Fredrik Ekman till Trav365.