Så blir finalen i V75-tävlingen

TRAV

På lördag ska världsmästaren i V75 koras för första gången någonsin.

Tio finalister gör upp om den prestigefyllda titeln och 250 000 kronor.

Hur allt avgörs: Frågetävling om trav.

Av 35000 spelare är det nu tio finalister och tio lag kvar som kommer att göra upp om titelarna världsmästare respektive världens bästa lag i V75. De kvalificerade sig till finalen tidigare i höst i ATG:s tävling VM i V75.

250 000 kronor

På lördag är det alltså dags för avgörandet, men redan under fredagen kommer finalisterna till Göteborg för att närvara på hästgalan på Rondo. Därefter på lördagen, på Åby och i bistron, kommer först en semifinal hållas. I semifinalen som är en kunskapsbaserad frågetävling kring trav i allmänhet och V75 i synnerhet, kommer agnarna att sållas från vetet de tio finalisterna ska bli tre. Det är dessa tre som sedan kommer att göra upp om slutpriset på 250 000 kronor och en resa i travets tecken för 50 000 kronor.

Hyllas

Finalen är en kunskapsbaserad frågetävling om trav och V75. Det kommer vara ”snabbast på knappen” som får svara och det gäller att ta sig alla steget fram till tronen. Först till tronen kommer att krönas till världsmästare. Efter finalen kommer världsmästarna hyllas och kommer även få vara med och dela ut pris i V75-mästarloppet.

FAKTA

Några hållpunkter kring finaldagen:

9.30: Semifinalerna inleds

12.15: finalerna inleds

13.45: Världsmästaren koras

14.30: V75 startar

Finalisterna i VM:

Peter Carlsson

Emile Träskvik

Jonas Andersson

Roland Falkbjer

Kjell Andersson

Mats Svensson

Håkan Hansson

Johan Holgersson

Hans Persson

Lucas Kohin (Holland)